Anyukám szerint kövér vagyok. Lehet benne valami?
Szia!
Tinikoromban ugyanez volt velem, anyám engem is folyamatosan "hájas dagadéknak", "kisdisznónak" és egyebeknek nevezett, holott én sem voltam kövér: 170 centihez 63-64 kiló. Akkor a sok bántás olyan rosszul esett, hogy anorexiás lettem, és majdnem halálra éheztettem magam. Ekkor már az volt a baja anyámnak, hogy túl sovány vagyok, és "igazán magamra kaphatnék egy laza tizest, elférne rajtam". Akkor 48 kiló voltam...
Most, hogy kigyógyultam az anorexiából, újra normális a súlyom, újra szeretek enni. Jelenleg 62 kiló vagyok, ideálisnak érzem az alakom, 36-38-as ruhákat hordok.
Erre hazamegyek most karácsonykor, anyám megjegyzi: "Olyan sovány vagy, nem fogytál megint? Rossz nézni..." Erre megmondtam neki, hogy pár éve, mikor kismalacnak csúfolt, pontosan ugyanennyi kiló voltam. Erre nem tudott mit mondani.
Ezzel igazából csak azt szerettem volna mondani, hogy ne vedd komolyan anyukádat, tökéletes a súlyod, ha pedig sportolni szeretnél, azt ne azért tedd, hogy megfelelj az elvárásainak, hanem mert tényleg örömödet lelnéd a mozgásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!