125-130g fehérje bevitel még jó?
Figyelt kérdés
Diétázom,vezetm a bevitt kalóriát,zsírt,szénhidrátot és fehérjét, mindenhol megvan a mennyiség,csak a fehérjét lépem túl. Minimumnak 50g van írva,én olyan 130g körül viszek be. Ez még belefér?2023. jún. 21. 06:33
2/12 anonim válasza:
Hát a minimum szerintem azt jelenti, hogy legyen meg, ha több se baj, ha nagy baj lenne akkor intervallum lenne megadva, pl. 50-70g
3/12 anonim válasza:
Ha a fehérjének hála túleszed a kalóriakereted, és ezáltal nem vagy kalóriadeficitben, akkor nyilván meghíusul a fogyás, ergo ez nyilván probléma, de egyébként ezek a makrotápanyag minimumok/maximumok honnan jönnek? Ha izomépítési céljaid vannak, akkor például fehérje esetében megérheti az 1,5-1,6 g/tskg proteinbevitel, de ennél többet felesleges magadba erőltetni.
4/12 A kérdező kommentje:
Minden mennyiség megvan,csak a fehérjét lépem túl. A kalória is rendben van. Fogyás,és izmosítás a cél
2023. jún. 21. 08:57
5/12 anonim válasza:
De ha kalóriakereten belül vagy, akkor mit jelent az, hogy túlléped a fehérjét? Miben léped túl? Mi alapján maximalizáltad eredetileg 50 grammban? Honnan jön ez az 50 gramm fehérje? Ez az 50 gramm egy általános iskolás lány ajánlott napi fehérje adagja.
6/12 A kérdező kommentje:
Alkalmazásba vezetem,és az alapjan
2023. jún. 21. 09:30
7/12 anonim válasza:
De milyen dietetikai szakmaiság van mögötte? A fehérjének célszerű valahol 1,5 g/tskg körül alakulni, a zsírnak valahol 1,0 g/tskg alatt, a szénhidrátbeviteledet pedig elsősorban a kalóriakereted határozza meg, teszi lehetővé.
8/12 A kérdező kommentje:
Nyílván ha itt megkérdezem,akkor nincs szakmaiság mögötte.
2023. jún. 21. 09:33
9/12 anonim válasza:
Szia!:)
Az alkalmazás amit használsz gondolom yazio vagy ilyesmi, csak random beír valami általános értéket.
A fehérje minél magasabb annál jobb. Amit a többiek is írtak csak lefordítva konyhanyelvre: testsúlykilogrammonként 1,5-2gfeherje ha izomepítés a cél
Én például 2g-ot eszek tehát 60 kilo vagyok így 60x2=120g fehérjét fogyasztok
Ha te 65kilo vagy akkor a 130 gramm az tokeletes ha tobb kilo vagy akkor ehetsz még viszont ha kevesebb vagy akkor se gáz ha sok a feherje
A kalória többlet hízlal és nem a makrotápanyagok.
Ha kaloriakereteden belül eszel lehet aza fehérje bármennyi
Ha izomépítés a cél akkor nem elég az 50gramm legyen minél több
Remélem érthető volt, ha valami nem vilagos irj nyugodtan :)
10/12 anonim válasza:
Azért azt tegyük hozzá ehhez a fehérje bevitelhez, hogy ha valakinek van egy jelentősebb túlsúlya, akkor azért a felesleges zsírnak nem kell az a 1,5-2,0 g fehérje... szóval nagy túlsúly esetén érdemes a normál testsúly alapján számolni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!