Miért nem csökken a súlyom? Én számolok félre ennyire valamit?
173cm 81kgról indultam 3 hónappal ezelőtt, most vagyok 73kg, viszont az utóbbi 1 hónapban stagnál a fogyás.
Ez azért fura, mert az alapanyagcserémhez szükséges kalóriát eszem meg, ami nagyjából 1800 kalória és még ezen felül heti 5 súlyzós edzésem van. Márpedig, ha valaki az alapanyagcseréjéhez szükséges kalóriát eszi meg, az fogyni fog, mert mindenképpen deficitben lesz a nap végére.
És, ha ez még nem lenne elég, naponta 20-30 ezer (!) lépésem van, ami nagyjából 800-1000 kalóriát minimum eléget.
Úgy gondolom, hogy ilyen mértékű aktivitás mellett bőven 500 kalóriás deficitben kellene, hogy legyek, de e helyett 1 hónapja semmi se ment le rólam. Már eleve a 20 ezer lépés eléget 500 kalóriát minimum naponta..
Egyszerűen nem értem mi lehet a probléma.
Mindent nyersen, sütés/főzés előtt mérek le. Nem használok zsíradékot és csak vizet iszom.
Nyilván benne van a pakliban, hogy pár száz kalóriát elszámolok, de épp ezért játszok biztonsági játékot és épp ezért ilyen magas a napi aktivitásom.
Ha 2200 kalóriát ennék is meg kellene lennie az 500 kalóriás deficitnek, de e helyett 1800 kalória sem elég..
Mi lehet a baj? Ennyire lehetetlen, hogy félre számolnék valamit.
Konkrétan a tiktokos kis fitnesz lányok esznek szintentartáshoz 2500 kalóriát, én meg 19 éves fiúként 73kgosan 1800 kalórián nem vagyok képes fogyni..
Betegségem nincs, TSH szint normál, pajzsmirigy alulműködés és minden más, ami akadályozhat ki van zárva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!