Az baj, hogy sok zabot eszek?
Amíg nem okoz panaszt, semmi baj :)
Engem a gm is kicsinál.
Nem baj az, Ráró, ha sok zabot eszel.
(Bocsi. :)
Az nem baj, ha sok zabot eszel, de az bizony baj, hogy nagyon kevés féle ételt eszel. Így jó eséllyel valami tápanyaghiány alakulhat ki nálad, a változatosság hiánya miatt.
Mindenképpen érdemes lenne keresgélni, hogy mi az, ami belefér neked, és amivel tudod fokozni a változatosságot. Pl. én se szeretem a vörös húsokat, de pl. ledarálva, jól befűszerezve, fasírtként megeszem a sertéscombot is alkalmanként. Vagy rendesebb szalámival, gépsonkával is próbálkozhatnál, vajkrémes kenyérre téve, reggelinek vagy vacsorának, hogy csökkentsd a zab mennyiségét. (Hozzá paprika v. zöldhagyma v. bármi, ami szintén javítja az összhatást.)
A zab nagyon egészséges, viszonylag magas a fehérje tartalma és a triptofán kifejezetten ajánlott depresszió ellen.
Egészítsd ki dióval, más magokkal, mazsolával, gyümölccsel (akár kockázott alma).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!