Futópadon mennyi időt töltsek el?
#2 annyiból nem hülyeség, hogy először a vércukor, és a glikogén raktárak használódnak fel mozgáskor. Ha ez elfogy, akkor fog a test aktívan a zsírhoz nyúlni. Viszont abban igazad van, hogy deficit nélkül teljesen mindegy, mert hiába használja fel a szervezet a szénhidrátokat, és kezdi el feldolgozni a zsírt, ha kalória többlet van, úgyis pótolja, és még újakat is épít. Viszont ha deficitben van az ember, akkor hiába nem mozog annyit, hogy "beinduljon a fogyás", ha alapból kevesebb volt a vércukra, vagy ha a nap további részében is aktív, úgyis elkezd fogyni, mert előbb utóbb kelleni fog a szervezetnek a zsírban tárolt energia.
Kérdező, először az étrended legyen rendben. Utána annyit, és úgy futsz, ahogy neked jól esik. A mozgásnak nem a fogyás az elsődleges célja, még diéta alatt sem. Fizikailag, és mentálisan felfrissít. Egy idő után azt veszed észre, hogy igényed van a mozgásra, boldog leszel tőle, segít összeszedni a gondolataidat, megbírkózni a nehéz időszakokkal. Persze, ez csak akkor lesz így, ha nem büntetésként kezded kezelni, és fokozatosan, de mindig egy kicsit tovább tolva a határaidat vezeted be az életedbe.
6. Nem mindenkinek kényelmes a szabadban mozogni.
Pl én se szeretem. Igaz, én inkàbb szobabiciklizek, ( isten mentsen a futástól), közben ledarálok x sorozatrészt neten. Sokkal izgalmasabb mint a fákat bokrokat nézni az utcán.
Az elso jot írt. Minek kellett lepontozni? Mondott egy példát, ő igy edz.
Fogyashoz persze nem elég mozogni. Oda kell figyelni a kajalasra is. Ne vigyél be tul sok kaloriat, csak annyit ami kell a szervezetednek. Ha azon tul viszed be akkor fogsz hizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!