Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diétában 2g szénhidrát /kg...

Diétában 2g szénhidrát /kg elég lehet? 170 cm / 75 kg. 72 kg a cél

Figyelt kérdés
Tömegeléssel eléggé megnőtt a hasam, derekam, de mondjuk sokat is izmosodtam. Hiába ettem tisztábban nagyobb mennyiséget, hasra hízok sajnos. Nyárig javítani szeretnék ezen. 5g széndhidráton voltam a tömegelésben, ha levágom 2g-ra az elég lehet egy kisebb pucoláshoz? Az ennél kevesebb vagy szinte nulla nálam mindig jelentős izomvesztést hoz, hiába az emelt fehérje. A kezdeti tömegem 70 kg volt novemberben. 10 éve edzek hobbista szinten.
2023. ápr. 17. 07:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én ezt a "számolom a makrókat, de a kalóriát nem" dolgot nem értem. Ha a makrókat számolod, akkor implicit a kalóriát is. Ha napi x gramm fehérjét, y gramm zsírt és z gramm szénhidrátot eszel, akkor ebből adódik, hogy mennyi kalóriát. És ha az x y z közül valamit csökkentesz, akkor a kalóriakeret is csökken.
2023. ápr. 18. 12:50
 12/18 anonim ***** válasza:
33%
11. De mit nem értesz rajta, pont most írtad le a lényeget. Van, aki a makrót számolja.
2023. ápr. 18. 13:49
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"mit nem értesz rajta, pont most írtad le a lényeget. Van, aki a makrót számolja"

Az összes számláló alkalmazás kiírja a kalóriát is a makrotápanyag mellett/felett. Ha nem kockás füzetben számolgatod a makrókat, hanem egy telefonos alkalmazásban, akkor elég hihetetlen, hogy a kalóriabeviteleddel ne legyél tisztában.

2023. ápr. 18. 13:54
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
13. Attól még tisztában lehet lenni, én csak annyit mondtam, hogy van, aki a makrót számolja. És nem, nem minden alkalmazás számolja a kalóriákat.
2023. ápr. 18. 15:02
 15/18 anonim ***** válasza:

"nem minden alkalmazás számolja a kalóriákat"

Olyat nem tudom, hogy ki és miért használ 2023-ban. Kalóriabázis, Yazio, MyFitnessPal, MyFoodData, Cronometer (csak hogy a legnépszerűbbeket említsem), mindegyik egyszerre mutat kalóriát és makrotápanyagot is. Nem véletlenül ezeket használják a versenysportokban is.

2023. ápr. 18. 15:10
 16/18 anonim ***** válasza:

#12, arra gondolok, aki azt mondja, nincs kalóriakerete, csak a makrókra van kerete, és hogy ő nem számolja a kalóriát meg az humbug és a kalóriadeficit is hülyeség.

Pedig a makrószámolással ugyanúgy a kalóriát is számolja és ebből adódhat deficit is.

2023. ápr. 18. 15:25
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

15. Mert 2023-ban is lehetnek olyan céljai az embereknek, amiknél fontosak a makrók, nem kizárólag a kalória - ezért vannak olyan appok is, amik külön ezt támogatják, és egyáltalán nem is írnak kalóriát.

És hogy ki használja: bárki, akit ez érdekel kifejezetten - pl. most épp én is, összerakott egy tervet (nyilván a háttérben a kalóriákat is számolva), és az a lényeg, hogy minden étkezésnél bepüttyög, hogy megvoltak-e a makrók - a kalóriákat egyáltalán nem írja ki, mert miután a terv összeállt, ez egyáltalán nem érdekes.

16. Jó, ezt értem, ilyesmit valóban nincs is értelme mondani, és ezeknek az embereknek fogalmuk sincs. Én a kérdezőt nem ebbe a kategóriába soroltam, de lehet, hogy tévedek, igazából nem derült ki.

2023. ápr. 18. 15:35
 18/18 anonim ***** válasza:
52%

"Nem véletlenül ezeket használják a versenysportokban is." Ezt nem is láttam. :) A testépítést gondolom te nem tekinted sportnak.

Mindegy, nem sikerült a magas lovazás, mert valaki nem nőklapjaszerűen válaszolt neked, meg hát tévedtél az appokkal is, szóval nyilván részedről ennyi volt az eszmecsere.:D

2023. ápr. 18. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!