Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tippeket szeretnék kérni 10...

Tippeket szeretnék kérni 10 kg-os fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Megmèrtem magam a gyógyszertárban található géppel.

Eredmény:

80 kg

167 cm

Testzsír index: 25.1%

Zsìrtömeg: 20.6 kg

Tiszta tömeg: 61.6 kg

32 éves nő vagyok

Azt írja, hogy túlsúlyos vagyok.

Ideális súlyom: 55.8-69.4 kg között lenne.

Viszont a testzsír-index és a zsìrtömeg normál tartományba esik.

Normál testzsír-index: 20-27%

Normál zsìrtömeg: 15.4-22.8 kg

Mit tanácsoltok ahhoz, hogy fogyjak 10kg-ot?

Egyébként heti 5x napi kb.másfél órát bringázok melóba, 40 perc oda, 40 perc vissza. Átlag napi 14-18 ezer lépést teszek, tehát melóban is sokat lépcsőzök,

jövök-megyek, emelek, pakolok.

Étkezés: Nem eszem húst 22 éve. Általában reggel egy szendvics szokott lenni, amiben sajt, uborka/paprika/tojás van.

Meló előtt eszek pár szem korpovit kekszet, vagy egy narancsot. Munkában is megeszek még egy szendvicset. Hazaérek iszok egy fehèrjeturmixot.

Napi egy energiaitalt szoktam inni és 2-3 liter vizet/szódát. Hétvégén szoktam többet enni, ilyenkor pihenek és nem szoktam nézni, mit eszek.

Köszönöm előre is a tanácsokat!

2023. ápr. 13. 10:17
 1/7 anonim válasza:
0%
Zöld tea.
2023. ápr. 13. 10:55
 2/7 anonim ***** válasza:
16%
Hétvégén egyél kevesebbet és figyeld mit eszel.
2023. ápr. 13. 10:58
 3/7 anonim ***** válasza:
48%

Többen pontoztak már le, bár nem tudom, miért. Párom 164cm, 68kg volt novemberben. Már 58-nál elhatározta, hogy a 60-at nem akarja átlépni, de hát ez lett belőle.. :D Aztán 68-nál, amikor a BMI már a "túlsúlyoshoz" közelített, elhatározta, hogy 10 kilót le kell fogynia, de már tényleg.

Tulajdonképpen a napi 1km megszokott sétán túl csak annyit csinált, hogy átalakította az étrendjét (többször kevesebb étkezés, 0 süti, 0 csoki, 0 banán, kevés szénhidrát, több saláta, teljeskiőrlésű kenyér, abonett, napi minimum 1,5l folyadék, stb.) kiszámolta, mennyi az alapanyagcseréje, és próbált alatta maradni, mert ugye súlyt leadni ettől fogsz. Nem lett megrögzött kalóriaszámláló, csak megközelítőleg próbált a számított érték alatt maradni úgy, hogy olyan ételeket vett magához, ami nem tartalmazott irreálisan sok kalóriát. Így adott le 3 hónap alatt 10kg-t. Következő körben jöhet a mozgás növelése.

Neked a napi 1 energiaitalt mindenképp érdemes lenne elfelejteni, és helyette alacsony kalóriatartalmú vitaminvizet fogyasztani. Nem látom, hogy ebédelsz-e valamit, de ha nem, és csak szendvicsekből áll a napod meg fehérjeturmixból, az sem jó.

2023. ápr. 13. 11:01
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
2023. ápr. 13. 11:22
 5/7 NTBS ***** válasza:
Több mozgás, kevesebb táplálék.
2023. ápr. 13. 16:08
 6/7 anonim válasza:
Egyél kevesebbet és mozogj többet. Vagy egyél amennyit akarsz de mozogj rendszeresen, mindennap. Ha futás nem jön be, kezdjed sétákkal, hónapok kérdése és megindul a fogyás.
2023. ápr. 14. 21:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is pont ennyit szeretnék fogyni. Szerintem a sok fehérje és zöldség fogyasztása segít, sajnos én ezt nem tudtam eddig kivitelezni, mert nincs elég kitartásom..
2023. ápr. 15. 21:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!