Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Folyton éhes vagyok. Valami...

Folyton éhes vagyok. Valami tanácsot tudnátok adni?

Figyelt kérdés

Hiába csökkentem le a kalóriát 1800-ra, mikor már 2500 kalóriával is éhes vagyok, egyszerűen hiába próbálkozok, nem tudok jóllakni semmivel, hiába eszem rengeteg fehérjét, semmit sem használ. Fogyni szeretnék, de a folytonos éhség miatt nem bírom ki, mert csak a kajára tudok gondolni. Ez mióta elkezdődött 30 kilót híztam, de szerintem nem pajzsmirigy alulműködés, mert mostanában nem hízok. Egyszerűen nem tudom mitől van ez.

21/F

2023. márc. 23. 16:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nézz utána, hogy mit eszel, milyen minőségben, milyen tápanyagok milyen arányban vannak jelen az étrendedben.

Én például észrevettem, hogy ha arányaiban sok szénhidrátot eszem, az nem tesz jót, mert nem lakom igazán jól, és csak éhesebb leszek tőle. Ezért is évek óta lowcarb étrenden élek. Fehérjéből és zsírból többet eszem, szénhidrátból pedig a legkevesebbet. Én így érzem jól magam.

Például ha régen ebédre ettem húst,és rizst,pillanatnyilag rendben volt, de 2 óra múlva már megint szó szerint éhes voltam. Most már évek óta jellemzően mindig húst és zöldségeket eszem csak ebédre egy kis zsiradékot hozzáadva, ez jól bevált, és 6 óra múlva kezdek éhes lenni legközelebb. De ugyanúgy csak éhesebb voltam a hagyományos fehérlisztes kenyértől és tésztától is, ezért már szénhidrátcsökkentett változatot eszem ezekből, és ez jobban laktat.

Nem feltétlenül ez a te bajod is, de nem árt utánajárni, és jobban beleásni, hogy mit is eszel pontosan, és úgy átvariálni, hogy jóllakj rendesen, és ne egyél kvázi egész nap az éhség miatt, mert akkor könnyű összességében többet enni, mint amennyi egyébként a szervezetednek kellene, ha folyton éhes vagy.

+ Egész biztos, hogy ez mindig csak fizikai éhség? Jobban figyelj oda magadra, mert lehet, hogy olykor csak megkívánsz valamit, nem pedig éhes vagy, ez nem ugyanaz. Illetve ha eszel mikor unatkozol, ideges vagy, mérges vagy, szomorú vagy stb, akkor lehet hogy érzelmi evő is vagy. Gondolkodj el ezeken is és figyelj magadra.

Próbálkozni kell. Azzal ha nem teszel semmit, nem is fog megváltozni semmi.

Az össz kalória önmagában nem minden. Ezt jó ha tudod. Van más is ami számít.

2023. márc. 23. 21:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A 800 kcal deficit iszonyu sok. 500 boven eleg.es egyel minosegineteleket. Minden egyes etkezesben legyen feherjeforras, valami lassu felszivodasu szenhidrat es valami minimalis zsir.

Illetve minden sos etkezeshez nagy adag friss zoldseg. Hidd el hogy ezek rengeteget szamitanak. En hiaba sutom az egeszseges pizzamat aminek kcal alapjan jol kene lakatnia fel naora. Ha megeszek melle ket tal salatat, akkor jol is lakat de ha nem, akkor nsm

2023. márc. 24. 12:57
 13/15 anonim ***** válasza:

szia, Gal magnéziumból biszglicinátból minimum napi 3x1 elosztva: reggel, délben, este.

B vitamin komplex, Pharma Nord Bio-Króm, Gymbeam appetite kontroll napi 2-szer.

Plusz kerülni az egyszerű szénhidrátokat, ami hirtelen megemeli az éhségérzetet, illetve ha folyton édességet ennél, akkor az édes íz lecsökkentése, elhagyása.

De legyen elegendő a minőségi CH, mert a drasztikus megvonása is állandó sóvágást okozhat, és falásrohamokat.

Táplálékkiegészítők, multivitaminkényszítmények is növelhetik az étvágyat, érdemes megfigyelni, hogy váltottál-e valami új készítményre, amikor bejött a fokozott éhség.

2023. márc. 26. 13:03
 14/15 anonim ***** válasza:
60%
inzulinrezisztencia is okozhat állandó éhségérzetet, endokrinológus tud kivizsgálni és felírni olyan gyógyszert, ami stabilizálja a vércukorszintet és ezáltal csökkenteni az állandó éhségérzetet, falásrohamokat.
2023. márc. 26. 13:31
 15/15 anonim válasza:

Első körben menj el háziorvoshoz, hogy utaljon be valahova, zárd ki a szervi okokat.

Amúgy engem meg pont, hogy a szénhidrát laktat, szóval én meg abból eszem sokat :D

2023. jún. 7. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!