Milyen edzés tervvel tudnék lefogyni?
Jelenleg 124-125 kiló vagyok, az elmúlt években nagyon elhanyagoltam magamat (nem ettem többet, mint előtte viszont szinte egyeltalán nem mozogtam)
175-180 centi magas lány vagyok és nagyjából 80 kiló környékére szeretnék lefogyni, ennél sokkal kevesebb nem szeretnék lenni ugyanis szeretnék kissé teltebb maradni. Tudom, hogy nem lehet ekkora súlyt pik-pak leadni, de valahol el kell kezdeni. Ehhez szeretnék tanácsot kérni.
Nem edzéstervvel fogsz lefogyni, hanem kalóriadeficittel.
Olvass utána a témának. Kalória, kalóriadeficit, makrók. Ha ezek megvannak, utána jöhet a progresszív súlyzós edzés, hogy nézz is ki valahogy a fogyásod végére..
Mozgás tekintetében Elsőre ne konkrét edzéstervben gondolkodj, hanem növeld az aktivitásodat, ezt építsd be a mindennapjaidba, és amikor már ez megvan, ( amellett persze hogy az étrended átalakítottad- az legyen az első), remélhetőleg fogyál is már valamennyit eddigre, így könnyebb lesz a mozgás is. Ekkor már elgondolkodhatsz azon, hogy keress valami konkrét sportot/ mozgásformát és legyenek súlyzós vagy saját testsúlyos edzéseid is.
Ha egyből beleveted magad valamibe előkészületek nélkül, ( a tested előkészítése nélkül), és anélkül hogy mentálisan, fejben is hozzászoknál a rendszeres mozgáshoz, esélyes hogy túlerőlteted, ezért hamar belefáradsz, ne adj isten lesérülsz, és elmehet a kedved az egésztől.
Gondolj arra, hogy gyerekként sem futással kezdted. Előbb megtanultál ülni, mászni, állni, járni, majd aztán futni.
Lassan fokozatosan felépített terheléssel többre mész ( szerintem). Nekem pl jobban bevált. De tégy ahogy jónak látod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!