Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mitől, hogyan lesz valaki...

Mitől, hogyan lesz valaki anorexiás/bulémiás?

Figyelt kérdés

Előre mondom én nem szeretnék beteg lenni, nem is vagyok csak simán érdekel ez a dolog...

-Tényleg tönkre mennek a fogaid és a nyelőcsöved?

-Mennyi idő után kezdett fogyni a személy?

-A test minden részéről fogy ilyenkor az ember?

-Milyen hormon zavarok lépnek fel, ha egyáltalán lesz?

-Hogyan lehet kigyógyulni?

-Szerintetek a modellek többsége szenved ezekben a betegségekben?

köszi a válaszokat

2010. okt. 4. 17:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én anorexiás voltam, tehát erről tudok csak nyilatkozni. Nálam amiatt alakult ki, mert néhány fiú évekig kritizált a suliban a súlyom miatt. Eleinte nem vettem magamra, később megelégeltem és elkezdtem fogyózni, addig amíg iszonyat sovány nem lettem.Kb. 4-5 hónap alatt fogytam le. Nem érdekelt, hogy mások mit mondanak, én úgy tetszettem saját magamnak és jó volt az az érzés, hogy végre feljöttek rám xs-es ruhák. Néha jól éreztem magam, néha iszonyat levert voltam és ingerült. Kb. óránként változott a hangulatom. A hormonháztartásom felborult, 2 évig kimaradt a menstruációm. Úgy sikerült kigyógyulnom, hogy jól rámijesztettek az orvosok. Jártam pszichológushoz is, bár az nem sokat segített. Elég hosszadalmas folyamat volt mire minden helyreállt. Években mérhető.

A modellek többségének szerintem van valamilyen táplálkozási zavara, de nem annyira itthon, inkább a nemzetközi kifutókon, mert ott még mindig trend a csontkollekció alkat.

2010. okt. 4. 20:10
 12/17 anonim ***** válasza:

már páran válaszoltak. ugyanezt tudom elmondani én is. azzal kiegészítve, hogy nem csak a fokozott szőrnövekedés jellemző... [még írhatok borzalmas dolgokat] de a szőrnövekedés... nem a fázásból vezethető le, hanem, hogy a nemi hormonok csökkennek [menstruáció kimarad]. ezen kívül... a betegséggel "kiharcoltam magamnak" egy kellemes kis csontritkulást. sportolok, alacsony a testzsírom, hajtom magam... sz*r dolog.

úgy emléxem, arról nem írt még senki, hogy hol indul be elsőként a fogyás. azért lesz karikás a szeme és beesett az arca annak, aki koplal, mert elsőként onnan pereg le a zsírszövet, aztán a mellből, majd lassan a hasból, a "hurkákból", a popóból, combból. anyum mindig mondja, hogy mekkora gigantikus lik tátong a combom-vádlim-térdeim közt. hát... holnap lehet, újra befektetnek egy pszichiátriai osztályra, hátha megtanulom reálisan látni magam. :S

nem tudom, segítettem-é. amúgy miért érdekel a téma? :)

2010. okt. 4. 22:38
 13/17 anonim válasza:

18:12-esnek!18:07-es vagyok. Nem nem lisztérzékenység hanem tejallergia :( de most lisztérzékenységre is vizsgálnak nemrég volt tükrözésem onnan majd kiderül.

Kérdezőnek : köszönöm :)

2010. okt. 6. 22:43
 14/17 A kérdező kommentje:

22:38 :) köszi hogy válaszoltál (meg másoknak is köszi :) )

hát azért érdekel mert én sem vagyok valami sovány és szeretnék fogyni, de persze nem ilyen módon.. csak néha elkeseredek hogy milyen jo lenne nagyon-de nagyon vékonynak lenni .. És amikor szomorú vagyok gondolok ilyen dolgokra de arra is hogy nem lenne jó betegnek lenni,tehát kiváncsi voltam hogy mikből "maradok ki" :l

sajnálom azokat akik ilyenek :(

amugy magas vagyok eléggé szoval nem annyira vészesen vagyok kövér csak van egy kis felesleg amitől én már nem érzem jól magam. :l

de nagyon szeretnék fogyni :( kb 7kg-t de arra mindenki azt mondja az sok és annyit nem kellene fogynom de utálom ha megmondják hogy milyen legyek..

2010. okt. 7. 09:05
 15/17 A kérdező kommentje:
20:10 hogyan fogytál 4-5hónap alatt le.?? sima fogyokúrákkal vagy már akkor hánytattad magad vagy hogy? :l
2010. okt. 7. 09:07
 16/17 Izééékeh11 válasza:

szija :D

nem tudom hogy engem nevezhetnek -e anorexiásnak,mert engem a suliba a 8.-os "nagyfijuk" csesztettek multkor folyton azzal hogy nagy a s*ggem meg olyanokat mondtak hogy olyan disznó vagyok hogyha felnyársalnának egész Debrecen jollakna belőlem...ezért elkezdtem koplalni.kb 2 nap alatt anyi volt a kajám hogy egy alma és 3 pohár víz.és ezt csináltam egy hétig.így 1 hét alatt leadtam kb 3 kg-t.

13L

2011. máj. 24. 17:20
 17/17 anonim válasza:

2éve kezdtem el diétázni...nem olyan tempóban ment a dolog,mint akartam,ezért el kezdtem kihányni azt is,amit ettem.betegesen féltem az elhízástól,csak fehérjét voltam hajlandó enni nyers zöldséggel és kevés pufi búzával.folyamatosan arra tudtam gondolni,hogy mit egyek (ennek ellenére ált. pulykamellszeleteket és natúr joghurtot ettem).mindez kb. 10 hónapig ment.a legrosszabb az volt,amikor közös kajálásoknál rámjött a hányinger stb. és már akaratom ellenére is hánytam.amikor már mindenki látta,mennyit fogytam(10kg),örültem és újra ettem...aztán persze visszahíztam még többet is.nem hinném,hogy lelki eredetű a dolog.pusztán nagyobbacska voltam/vagyok.a fogaimnak semmi baja nincs,ám a gyomrom nincs a legjobb állapotban...ok nélkül szokott menni a hasam,nem csak zsíros dolgoktól.teljes mértékben igaz,hogy ebből nem lehet meggyógyulni...neked kell irányítani.

19 L

2011. júl. 29. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!