Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon csalodott vagyok,...

Nagyon csalodott vagyok, mennyi idombe telne ?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Most jutottam el arra a pontra, amikor szeretnek lefogyni, es jo lenne ha a fejemben lenne egy szam, amire “alapozhatok”

Mennyi ido, mire valaki 20 kgt vagy 15kgt tud fogyni?

Jelenleg ulo munkat vegzek, nagyon keveset mozgok, 159 cm vagyok talan, mar nem emlekszem nagyon regen mertem magassagot, talan kisebb

es 83kg. Olvastam itt kerdeseket, volt aki nagyon hasonlo parameterekkel rendelkezett, de jobb erzes lenne, ha sajat adataim szerint lenne valasz:-)

2023. febr. 6. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából egy 20 kiló felesleg tényleg lehet rajtad. Na most heti fél-egy kiló fogyás az, ami egy ideális és egészséges kalóriadeficit mellett tartható. Egy 6-7 hónap alatt szépen, és relatív "kényelmesen" le is tudnád adni ezt a felesleget. Ez az időszak pont elegendő is lenne ahhoz, hogy az életmódváltás a fogyásod után is irányt mutasson az életed további részében.
2023. febr. 6. 19:57
 2/8 A kérdező kommentje:
De joo! Ennek nagyon orulok😊 koszonom szepen a valaszt
2023. febr. 6. 20:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Heti fél kg fogyás a legegészségesebb.

Heti fél kg fogyáshoz 500 kalóriás deficit kell, ami még abszolút a tartható kategória.

1kg fogyáshoz 1000 kalóriás deficit kell, ami szinte az éhezés kategória.

Heti fél kg tökéletes ütem, és ez zsírból fog lemenni legalább, azaz, hiába több idő, de a végeredmény is jobb lesz.

Sok sikert!

2023. febr. 6. 20:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A mindenkori testsúlyod 1%-ánál nagyobb heti fogyást ne célozz meg. Ideális 0,5-1% között, ennél lassabb sem jó, mert szabad szemmel alig érzékelhető. Szóval a majd természetesen érkező belassulás mellett, és azzal, hogy nem érdemes hosszú hónapokig kalóriadeficitben élni, számolj kb. legalább egy évvel. Egy idő után ha szünetet tartasz, és csak a súlytartásra mész, azzal sokat segítesz hosszú távon, még ha úgy is tűnik, hogy "vesztegeted az időt". Az egy év úgyis eltelik, de ha sietteted a dolgokat, akkor nagyobb az esélye, hogy nem sikerül, szóval végülis gondolom neked is az a fontos, hogy elérd a célod, és akkor ez egy életre szól, ahogy a közben kialakított életmódbeli szokások is.
2023. febr. 6. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Nem írtad van-e valamilyen krónikus egészségügyi problémád, allergiád, milyen gyógyszereket szedsz, hány éves vagy, milyen múltad van a sporttal és milyen a viszonyod a fakanállal.

Igen, mint már írták: ez szinte csak rajtad múlik. Ami emberi limitáció (!egészségügyi szempont!), az a heti 1kg max. Ami lényeges: az elején kell megtolni, mondjuk az első 7kg leadását. Továbbá: a csodaszereket, ketót, paleót, Norbi Update, káposzta diétát, lébőjt kúrát már most felejtsd el. A koplalás, hánytatás, hashajtózás eszedbe se jusson.

Ez 2 szempontból is fontos

1) Kedvet csinál a látható eredménnyel

2) Minél kevesebb rajtad a zsírfelesleg, annál nehezebb lesz az előrehaladás.

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan.

2023. febr. 6. 21:02
 6/8 NTBS ***** válasza:
39%
Ha tartós eredményt szeretnél kb. 1 év.
2023. febr. 7. 06:50
 7/8 anonim ***** válasza:
34%
-20 kg, az kb. fél év - 1 év, attól függ, mennyire szigorú a diétád. Ha heti 1 kilónál többet fogysz, akkor jó eséllyel izmot is veszítesz.
2023. febr. 7. 10:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszt! Nincs kronikus betegsegem halistennek, 23 eves vagyok, sportoltam regen, de tenyleg regen, szoval elegge elvagyok tole szokva
2023. febr. 7. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!