Sikerült már valakinek véglegesen lefogyni?
Nekem igen. Mikor az első munkahelyemre kerültem, ott renszeres volt a munkaebéd, vacsora stb.. tolmács vagyok egyébként. A 170 centimhez, voltam 50 kg, és lettem észrevétlenül 90. Sok kolléganőm fogyókúrázott normbival, Atkinsszel,
90-sel meg mindenféle szarral, amik nem jók semmire, én egy testépítő barátomat kértem meg, hogy segítsen. Én leírtam, hogy mozgásból mi jöhet szóba, kajából mit szeretek mit nem, és ő összrakta nekem a megfelelő életmódot. Fél év alatt letakarítottam magamról a fölösleget, és azóta is testépítek, 60 kg vagyok, az 50-ről, de ez a + 10 színtiszta izom. Tudom, hogy hízékony vagyok, soha nem térhetek vissza a zabáláshoz, de azt is tudom, hogy nem kell görcsölnöm egy szelet tortán, de megengedhetek magamnak egy tábla csokit is, mert normálisan mozgok, és normálisan élek, eszek, ezek mellett.
És nem kell mindennap edzeni, bár én az úszást annyira imádom, hogy szinte minden nap pancsolnék. Van hogy nekem sincs kedvem súlyzózni, de általában a bnőmmel járok, és nagyon jól eltelik az idő. Fontos, hogy olyan mozgást válassz, amit szeretsz, engem pl az aerobikkal lehetne a világból kizavarni, mondtam, mikor elkezdtem mozogni, hogy az szóba sem jöhet. De gyúrni, úszni, biciklizni, görkorizni imádok. Diéta meg, ott meg pont az a lényeg, hogy ne éhezzél, és ne olyannal tömd magad amiket utálsz. Így nem lehet lefogyni, max koplalni és lefogyni az izmot magadról.
Ezek fényében keress mozgásformát magadnak. Ami a kajálást illeti, a bodybuilder.hu, vagy tesztoszteron .hu-n sok hasznos tanácsot kapsz, találsz.
szia,
nekem is sikerült lefogynom, bár nem teljesen olyan formában, ahogy előző válaszoló irta. Én is 50 kilós voltam, aztán az évek alatt észrevétlenül lettem 72. ekkor otthagyott a vőlegényem és néhány hónap alatt lefogytam 42-re. egyáltalán nem tudtam enni, csak a tejeskávé ment. a vége az lett, hogy nem csak a zsír, hanem bizony az izomzatom nagy része is lement. ez 8 éve történt, azóta nagyjából tartom a 47-50 kilót, pedig azóta 2 várandósságot is kihordtam, és akkor igencsak feljött az "előirt" 14 kiló plusz.
én az életmódváltásban és a mozgásban hiszek, és abban, hogy meg lehet tartani az elért súlyt. egy idő után a szervezet anyagcseréje alkalmazkodik az új helyzethez, ha figyelsz a kalóriabevitelre akkor nem hizhatsz vissza.
Elősször le kellene fogynom és utána kellene figyelnem a kalóriabavitelt...hogyan tegyem?:S
Köszönöm a válaszokat
nekem is sikerult (40 kiló), viszont most, hogy terhes vagyok, kezd visszajonni jópár kiló, de szerintem az termeszetes, majd szoptatas utan megint mozgok, meg normalisan kajalok, de igy, zero mozgassal, sok edesseggel, random kajakkal nem csoda :)
amugy en az elso 20 kiló utan kerultem fizikailag olyan allapotba, hogy azt mondjam valamit mozoghatok (nem futas, meg ugribugri, az uszast is kilottem, mert en utana mindig farkasehes vagyok, es kulonben sincs a kornyeken uszoda), igy a hastancot valasztottam, 4 honap mulva nemcsak onbizalmat adott, hanem már a mozgas oromeert csinaltam magamtól is, ami szerintem fontos, meg ugy vártam mindig.
leszedtem olyan videot, hogy napi 15 perc torna, 7 féle (kéz, has, láb, stb), minden nap mást csináltam még a hastáncon kivul, jó hamar eltelt az a negyedóra (jó, egy picit bemelegítettem, meg nyujtottam a vegen, de az 5-5 perc, es eszre se vettem). meg jó, hogy neztem a videot es ugy csinaltam, nem pedig "egyedul".
ha hiszed, ha nem, nagyon hianyzik :(
meg az az igazsag, hogyha lefogysz, akkor szerintem kisebb lesz a gyomrod, vagy nemtudom, régen egyulto helyemben megettem egy 32 centi atmeroju pizzat, és most meg "kuzdok" vele, de nem tudom legyozni, max a felét tudom egyszerre "benyomni". es szerintem ez is szamit!
Teljesen egyetertek az elso valaszoloval, de annyiban kiegeszitenem, hogy az [link]
De legeloszor ezt olvasd el (csak par oldal): [link] /bbcomment_post.htm4?id=45
Nem kell megijedni, nincsen semmi gond, el kell kezdeni, es egyre konnyebb lesz csinalni, ha latod, hogy van eredmenye... Es lesz eredmenye!
A sport es a megfelelo etrend csodakra kepes!
(Tigi)
Hat probald meg eloszor azt amit irtam, ha nekem bejott akkor nalad is mukodnie kell. Elhiszem, hogy nem egyszeru, es nem biztos, hogy elsore fog menni, de ha kitarto vagy es odafigyelsz akkor biztos sikerulni fog. Es ha sikerul? Hat utana mar nem lesz tobbet ilyen problemad :)
(Tigi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!