IR-sek tartottok diétát? Ha igen, milyet? Írj róla pár szót. Ha nem, akkor arról, hogy mi az amire fixen betartsz.
Ez érdekes.
Nekem a doki csak annyit mondott h diétázzak, és mozogjak többet.
"a doki csak annyit mondott h diétázzak, és mozogjak többet"
Akkor fordulj egy olyan dokihoz, aki képes szakmai tanácsot és javaslatot is adni.
Én voltam több orvosnál is. Mindkettő a 160 grammos diétát javasolta. És a sportot. Utána néztem a netem hogy van felosztva a szénhidrát. Reggeli 30 g lassú, tízórai 20g ebból max 10 gyors. Ebéd 50 g, uzsonna 20 gramm, ami lehet csak gyors, vacsora 40 lassú. Komolyan sportolni kezdtem, heti kettő spinning óra. És ugye a kalóriát is számolom, mert nagyon el lehet szállni vele, és akkor nincs fogyás. Nekem ugye kell.Beléptem egy csoportba, ott sokat segítettek. Fent vannak képek azokról a termékekről amik jók, melyik boltban kaphatóak. Kaja ötletek.
Nem kell mindenről lemondani csak átkell alakítani. Lehet tésztát is enni csak teljes kiőrlésűt és nem korlátlanul. Pékáruban is teljeskiörlésű kell, csak sok a becsapás, alig van benne és az nem jó. Elkell olvasni a címkét, hogy mennyi tk liszt van benne. Kalóriabázison számolok. Nem annyira nehéz átállni csak fokozatosan kell.
Nem az a lényeg hogy kiiktasd a szénhidrátot, hanem az, hogy a szervezeted megkapja a megfelelő mennyiséget a megfelelő időben. Nem szabad kihagyni étkezést 2,5-4 óránként enni kell.
Az orvos dolga diagnosztizálni, de dietetikus az aki ebben tud segíteni.
És ha a kérdezőnek mondjuk pont a zsír és a koleszterin rontotta az inzulinérzékenységet, és vezetett rezisztenciához, akkor mi van? Ha a kérdezőnek valamilyen endokrinológiai probléma vezetett inzulinrezisztenciához, akkor mi van? Ezer tényező eredményezhetett IR-t. Ezért nem minden tudományos alapot nélkülöző 160 grammos diétát kell követni kommentelők tanácsára, hanem el kell menni egy igazi dietetikushoz, aki képes szakmai segítséget nyújtani.
Kérdező! Téged orvos diagnosztizált inzulurezisztenciával, és nem te magadat, ugye?
Köszönöm 5 válaszoló.
Bár azt még nekem sötét, hogy melyik gyors és lassú felszívódás.
6-os igen orvos.
6
Én nem azt mondtam hogy kövesse, csak leírtam hogy nekem 2 orvos is ezt tanácsolta, és leírtam hogy miket eszem.
Amúgy pl ha teljes kiőrlésű cuccokra vált az nem fog megártani és ha sportol az sem.
És ha ennyire sz.ar ez a 160 grammos diéta, akkor egy diplomázott orvos illetve 2 orvos is, miért javasolja? Magánban, nem is államiban? Miért tudom hosszútávon tartani, mikor előtte semmit? A dietetikus sem fog 2-300 gramm szénhidrátot engedni. Ő is átállást fog javasolni a tk cuccokra. És ugye annyira könnyű manapság orvoshoz jutni, hogy most volt nála és hopp visszamegy a héten megkèrdezni a dolgokat. Aha, majd hónapok múlva. Főleg államiban. A hasnyálmirigy gyulladásra az volt a kórházban a dietetikus javaslata, ne egyek zsírosat. Ennyi.
Szóval kérdező ásd bele magad a neten található információkba és ir anyagokba, mert mire visszajutsz orvoshoz eltelik fèl év.
Igen, most már 4 éve diétázom. Dietetikus ajánlására LCHF( alacsony szénhidrát, magasabb zsír bevitelű) étrendre álltam át. Azóta lefogytam és már 1 éve tartom az egészséges súlyomat. Emellett persze rendszeresen sportolok is. Nagyon jól érzem magam, az évek alatt életmóddá vált az egész:)
Korábban orvos ajánlott 160g ch sablon diétát kalóriamegvonással együtt, az nem jött be semmilyen szempontból, borzasztó rosszul éreztem magam és semmi pozitív hatása nem volt. Így azt abbahagytam anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!