Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ki mi javasol hogyan kezdjem...

Ki mi javasol hogyan kezdjem el a diétát? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Kb 162cm vagyok és 116kg sajnos covid alatt is hamar felszaladtak a kilók. Tanàcsot szeretnék kérni hogy hogy kezdjem el a diétát táplálkozás és mozgással kapcsolatosan is. Jelenleg nem dolgozom így egésznap itthon vagyok. Elhatàroztam magam hogy ebben az évben leszeretnék fogyni minnél több kg szeretnék leadni nem irom azt hogy minnél előbb mert nem szeretném ha a gyors fogyásnak lógó bőr lenne a vége de heti -1kg lemenne annak nagyon örülnék. Minden tapasztalat/tanács érdekelne.
2023. jan. 5. 17:17
 1/3 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok
2023. jan. 5. 17:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed felvet néhány dolgot, ami nélkül nehéz megválaszolni.

Tökéletes választ egyébként én dietetikustól várnék, vagy olyan embertől, aki rendelkezik szaktudással.

Én tudok segíteni egy kiindulóponttal. Ha te valamit ki akarsz hagyni, amit szeretsz, pl azt mondod, hogy na mától nem eszek pizzát, akkor már rossz. A kérdés az, hogy mit eszel most. Vannak dolgok, amikben kompromisszumot is lehet kötni. Én szeretem az energiaitalt és a kólát. Ezek sok kalóriát tartalmaznak, amennyit én fogyasztottam belőlük pedig fogyást lehetetlenné tevő tényezők lettek volna. Megoldás kompromisszumként a zéró termékek, megiszok mondjuk napi 1-2 pohárral, nem hízok sehova, ugyanúgy fogyok.

Ha lány vagy, akkor a súlyod felét leadva érnéd el az ideális súlyod. Ilyen sokból mikor elkezded a fogyást sok fog lemenni, de ez belassul. Óva intelek tőle, hogy emiatt drasztikus deficitbe kezdj, vagy extrém sokat sportolj, amit már testileg nem bírsz.

Inkább most kezd el megszámolni, hogy egy nap hány kalóriát viszel be, egy ilyen súlyfelesleg esetén nagyon megterhelő sportolás nem is jó szerintem, előbb kicsit le kellene adni. Próbálj olyan ételeket lecserélni az étrendedben, amik jelenleg rengeteg kalóriát tesznek ki a mindennapjaidban. Pl ha minden főétel mellé tészta a köret, akkor bevezetheted a rizst/bulgurt. Ha rengeteg édességet eszel, redukáld le. Cukros innivalók helyett inkább a vizet válaszd.

Csak szerintem azt ne csináld, hogy innentől kezdve csak salátát eszek, mert akkor lefogyok, meg ne ilyen szélsőséges elhatározásokat, hogy semmi kenyér, semmi tészta stb. Persze ha amúgy se nagyon szereted az más.

Bármit ehetsz, csak számold a kalóriákat és alakíts ki egy egészséges és fenntartható deficitet. Amikor majd leadtál valamennyit érezni fogod, hogy erősebb vagy, jobb állóképességed van, akkor majd arányosan emelheted a sport intenzitasát, mennyiségét is.

2023. jan. 5. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Elsőként ne egyél sok szart lehet az is elég már

Szóval cukros szarokat, nasikat stb

Egyél kicsit több zöldséget meg tobb husit vagy mas feherjeforrasokat

Lehet ennyi mar eleg egy lassu fogyashoz

2023. jan. 6. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!