Ha a felere csokkentem a napi etel adagjaimat, akkor fogok fogyni?
Nézd meg mennyi kalóriát egetsz el egy nap alapból (kaloriabazison)
Aztán egyél annál kevesebbet
Nem tudhatjuk, hiszen nem írtad mennyit eszel, magadról sem adatokat. A raktározást meg felejtsd el, még senki sem hízott attól, hogy kevesebbet eszik, mint amire szüksége lenne.
A fogyásod meg nem csak a mennyiségeken múlik, akár ugyanannyit is ehetsz megváltoztatott összetevőkkel, hogy fogyj.
A szervezet nem tud raktarozni ha nem eszel eleget mert nincs mit elrakni.
Az egyetlen modja a fogyasnak az az ha csokkented a bevetelt. Ha nem akarsz csokkenteni a bevetelen akkor sportolnod kell de nemnohet vele a zabalasod.
"Ha a felere csokkentem a napi etel adagjaimat, akkor fogok fogyni"
Ha ezáltal kalóriadeficitbe kerülsz igen, ha nem, akkor nem.
"hogyan ne egyek olyn keveset, hogy a szervezetem ne raktarozzon"
Csak a Femina.hu-n létezik a raktározó üzemmód, a valóságban nem. Ha létezne, akkor a lakatlan szigeten vagy a koncentrációs táborban miért halnak éhen az emberek csontig lesoványodva?
"olvastam, hogy ha a szervezet hozzaszokik a keves etelhez es ha tobbet eszel, akkor mar hizni fogsz"
Nők Lapja, Femina.hu, Egészség Kalauz, Házi Patika, Webbeteg, vagy hol olvasol ilyeneket? Ugye tisztában vagy azzal, hogy 2022-ben már nem ilyen oldalakról tájékozódunk táplálkozás témakörben, amikor az internet tele van ingyenesen hozzáférhető angol és magyar nyelvű tanulmányokkal, továbbá szakmai podcastokkal? Azzal is tisztában vagy, hogy hízásról/fogyásról szimplán a kalóriabevitel, ezáltal a konkrét matematika dönt, semmi egyéb bullshit?
Valóban nincs olyan, hogy raktározó üzemmód. Azonban (!) az lehetséges, hogy túl drasztikus változtatással hosszútávon kárt teszel a hormonháztartásodban. Ezen felül, ha drasztikusan kevesebbet eszel, akkor az aktivitásod csökken, kevésbé gondolkodsz tisztán, hangulatingadozásaid lesznek... Stb. Ezek vezethetnek ahhoz, hogy az indokoltnál jobban csökken a napi igényed. De érdemes tudni, hogy ez nem egy pár hetes folyamat. Hosszú időn keresztül kell így élni ahhoz, hogy komoly károkat okozz. Nyilván így is fogysz, ha kevesebb a beviteled, mint az igényed, viszont valóban nehezebb hosszútávon, egészségesen tartani. Plusz ki a fene akar úgy élni, hogy alig tud felkelni az ágyból, szórakozni a barátaival, családjával? Nagyon hamar nagyon magányos lesz ez az életvitel, és borzalmasan nyomorultnak is érzed magad közben.
Szóval a legoptimálisabb fogyáshoz, ha nem lefelezed az ételeid mennyiségét, nem tartasz extrém deficitet, hanem sokkal moderáltabban, tartható szinten eszel, ami nem csökkenti az aktivitásodat, életminőségedet, és tartós életmódbeli változtatásokat bevezetve fogysz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!