Kollagént fogyáskor érdemes elkezdeni szedni hogy feszes maradjon a bőr vagy fogyás után?
Fogyásba szeretnék kezdeni és félek attól hogy fog lógni a bőr. Valószinűleg mindennap fogok edző terembe jàrni legalább 1 órát. Kollagént hogy feszes mradjon a bőr fogyás kezdetekor vagy inkább fogyàs után érdemes szedni? Ki melyik kollagént ajánlja?
(21 éves vagyok)
"több ismerősöm, akik szednek kollagént és állítják, hogy enyhíti a térd, vagy vállfájdalmukat, mind a placebóhatás miatt érzik így?"
Igen. Sajnos a vizsgálati anyagok és a tudományok laboreredményekre, illetve mérésekre alapozva állítják a kollagén kiegészítők hatástalanságát, nem ismerősök által hallott élménybeszámolókra alapozva.
A bőröd attól függően fog lógni, hogy mennyit fogysz, mennyire rugalmas a bőröd, ez utóbbi pedig genetika. Sajnos sokat valóban nem tudsz tenni. Q10, retinol tartalmú krémet kenhetsz a bőrödre, de nem lesz túl nagy hatása. Minimális talán, meg egy jól hidratált, jó vérkeringésű bőr jobban is alkalmazkodik, szóval nem ártasz, ha krémezed magad, de nincs olyan csodaszer, a szikén kívül, ami jelentős fogyás után eltünteti a lógó bőrt.
Ettől függetlenül szvsz ez ne vegye el a kedved a fogyástól. Egyrészt az egészségednek jobb a lógó bőr, mint a zsír, másrészt, ha tényleg sokat kell fogynod, akkor már tudsz előre gondolkodni, félretenni műtétre. Illetve azt hiszem, ha orvos által felügyelt a fogyásod, akkor fedezi is (egy részét) a tb...? Ebben nem vagyok biztos, de egy kérdést lehet megérne. De ez csak akkor releváns, ha tényleg nagy súlyt kell leadnod. 25-30+ kg. Azalatt szerintem nem szembetűnő, hacsak nem minden zsír egy helyre ment.
Ha szeretnéd, A fogyás kezdetétől érdemes szedni. De fontos tudni, hogy a kollagén nem plasztikai műtét és nem varázs szer. Segíthet a bőröd állapotán, de ha 50+ kilót kell fogynod,akkor bizony maradni fog bőrfelesleg. Ha szeded, ha nem.
Én a fogyás kezdetétől szedem. Akárki akármit mond, lényegtelen. A saját tapasztalataimat veszem alapul és igen, segít a bőrömnek a kollagén ( tablettát szedek). A bőröm már egyáltalán nem száraz ( régebben az volt), puhább, jobb a tapintása, a párom szerint is bársonyosabb. 3 év alatt fogytam 103kilót, közel 1 éve tartom is, itt ott természetesen maradt némi bőrfelesleg, de ruhában abszolut nem látszik, és közel sem annyi, hogy kés alá feküdjek miatta. Én elégedett vagyok a hatásaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!