Kollagének van bármilyen eredménye férfiaknál? Érdemes elkezdeni szedni?
Persze, hisz ugyanahhoz a fajhoz tartozunk. A férfiak szervezete termel kollagént, ami segíti a bőrregenerációt, vagy megelőzi a sérülések kialakulását. A kollagénképződéshez a c vitamin járul hozzá elsődlegesen. Vitaminhiány esetén a bőr is sérülékenyebbé vélik. Vannak készítmények amik férfiak számára készültek, kenőcsök, balzsamok, vagy kapszulák (étrendkiegészítők).
Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás segíti a szervezet megfelelő kollagénképzését. Ha valaki nem elégedett, vagy úgy érzi, hogy bőre nincs megfelelő állapotba (ez lehet bármilyen külső behatás, vegyi, biológiai vagy UV sugárzás), az megtámogathatja a szervezetét ezen készítmények bármelyikével. De azért előtte érdemes kikérni orvos vagy gyógyszerész véleményét is. Mert lehet bennük olyan összetevő, ami allergiás reakciót válthat ki.
De a kollagén nem csak a bőrben található meg, hanem az erek falában, inakban, szem szaruhártyájában, fogakban. Porcok és csontok fő alkotója, megtalálható a porckorongokban és a csarnokvízben is. Sejtmembránokban és még sok más helyen.
A rugalmasságért felelős fehérje.
Én még nem szedtem ilyen készítményt, de kézkrémet használtam, ami biztos, hogy tartalmazott kollagént mint egyik összetevőt, bár nem néztem utána ennek különösebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!