Fogyni szeretnék illetve formásodni. A bcca az engem gátol benne?
Nem csinál kb. semmit (BCAA egyébként), ezek aminosavak, még olyan testépítőknek is teljesen felesleges, akik megfelelő mennyiségű fehérjét visznek be, nemhogy neked. Nem tudom honnan veszed, hogy gátolna bármiben is, esetleg nézz utána, hogy mi ez.
A formásodás= izomépítés, ebben az gátol, ha nem végzel (nehéz) súlyzós edzéseket, de ha sose csináltál még ilyet, akkor kezdd a saját testsúlyos edzéssel.(BCAA ebben az esetben is teljesen felesleges)
Az ilyen kiegészítők túlnyomó része teljesen felesleges egy átlag embernek, aki szimplán esztétikusabb testet szeretne. Simán fogyhatsz, izmosodhat anélkül, hogy BÁRMIT is kellene szedned. És mielőtt jönne az, hogy "persze, de ha segít, hatékonyabbá teszi", nagyon kevés kiegészítő tartozik ide. Ha mindenáron pénzt akarsz költeni ilyesmikre, az legyen egy multivitamin, multimineral, vagy porcerősítő/porcvédő készítmény, nagyon max fehérje. Semmi másra nincs szükség, de ezekre sem feltétlenül. Mindezek nélkül is lehet egészségesnek lenni, és fogyni, formásodni. Ha rendben van az étkezésed minőség, és mennyiség szempontjából, akkor semmi nem fog érzékelhető változást okozni ezek közül.
Az edzés sokkal fontosabb, de szvsz ennek sincs annyira borzalmasan nagy jelentősége, mint sokan előadják. De kofejtem, mielőtt valaki nekemesik. Sokan túlzottan rámennek a minél nagyobb súlyokra, kis ismétlés számokra, azt mondják, hogy a saját súlyos edzésnek nincs értelme, és csak azzal foglalkoznak, hogy minél hatékonyabb legyen xy szempontból. Szerintem első körben élvezd a mozgást, és végezd helyesen. Ha ez megvan, de nem elég, akkor lehet foglalkozni azzal, hogy mi mit mozgat, mi hatékony, mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!