Mennyi az a cukor mennyiség ami nem gátol a fogyásban ?
Sziasztok ! ( Nem értem miért nem lehet már az első mezőbe köszöni, ez egy akkora fax.ság)
Elhatároztam hogy életmódot váltok és fogyni szeretnék, viszont az elmúlt időpben azt vettem észre, hogy még a diétás dolgok is tartalmaznak kis mennyiségben cukrot.
Azt szeretném tudni hogy mennyi az az érték, amit még belehet vinni a szervezetbe, úgy hogy ne gátoljon a fogyásba ?
Illetve egy olyan klérdésem lenne hogy vettem nestlé fitness granola-t reggelire, amibe 22g cukor van 100g-ba. Az túl sok lenne, vagy még azt lehet fogyasztani probléma nélkül? Köszönöm a válaszokat.
Ilyen nincs, akármennyi cukrot ehetsz elvileg, nem fog gátolni a fogyásban, feltéve, hogy belefér a napi kalóriakeretedbe.
Ennek ellenére érdemes valamennyire csökkenteni, de ennyi nem hiszem, hogy probléma lenne, hacsak azért nem, mert a kalóriakeretedböl elvesz valamennyit.
Kalóriadeficitben fogyni fogsz sok cukorral is, csak nehezebb lesz mert sokszor leszel éhes.
Inkább tartsd magad az egészséges mértékhez ami a dietetikus szövetség ajánlása szerint 10 energiaszázalék egy nap. Ha 1500 a kereted akkor ez 1500/4.1/10 = 36.5 gramm, 2000 esetén 48.78 gramm egy napra. Ebben benne van w természetes (pl gyumolcsben) és a hozzáadott is. A hozzáadott cukorrs ennek felét szokták mondani a magyar és a nemzetkozi irodalomban is.
A másik alapelv amit konnyu lehet tartani ha nem eszel olyat aminek 100 grammjában 10nél több van. Ezt a cukorbetegeknek szokták javasolni
Ha nem vagy cukorbeteg akkor nem kell foglalkozni azzal, hogy valamiben cukor van vagy szénhidrát. A szervezeted annyit lát, hogy glükóz és kész.
A kalóriára kell odafigyelni, esetleg a fehérjére és kész.
A cukros ételeket, főleg csoki stb inkább azért célszerű elkerülni fogyási céllal végzett diétánál, mert az laktatósági indexe (pl 100 kalóra az adott ételből mennyire laktat el) katarsztofálisan alacsony.
Egy snikers pl 250 kalória. És ez egy csoki, 3 harapás kb ha kicsiket harapsz. Ebből a kalóriából ha inkább salátát ennél, valószínűleg jobban jóllaknál. De ennyi. Viszont ha te pl nagyon kívánod a csokit, és kibírod azt, hogy esetleg ezen döntésed miatt, éhesebb leszel akkor edd a csokit, a fogyás az pontosan ugyanúgy menni fog. (Én van hogy laktatóbb ételeket eszek diéta alatt, hogy jóllakottnak érezzem magam, de néha van, hogy bevállalok pici éhezést, és eszek valami kevésbé laktató de finom dolgot, a diétás módszereket lehet váltogatni és kombinálni is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!