Hány gramm étel elfogyasztása számít normális mennyiségnek 1 nap? Mi az a mennyiség ami soknak számít? Egy főétkezés hány gramm optimális értékben?
Ha érdekel, én a kalóriabázis szerint ma 2152g ételt fogyasztottam, ebből van egy liternyi üdítő, 150g tej és 250g leves, tehát szilárd ételt csak vagy 852g-nyit. Ez volt 2213 kalória, ebből 69 a tej, 210 az üdítő és 143 a leves. :D
Amúgy ez nagyban függ attól, hogy miből eszel. Ahogy írták előttem is, nagyon nem mindegy, hogy egy kiló saláta, vagy egy kiló pizza/csirke. Bár mondjuk a csirke az még szerintem bele is férhet a kalóriakeretbe. :D
Nem biztos hogy jól értem a kérdést. De:
Szerintem egy normalis adag étel annyi amivel kellemesen jóllaksz, nem maradsz éhes, de nem is etted túl magad. Szerintem ez egyéni dolog.
Én pl reggelire 3 tojást szoktam enni pár fej gombával, vagy hagymával, vagy 100g sonkával.
főétkezésre 300g zöldséget zsiradékkal összesütve és 150g húsfélét.
Vacsira meg 3 szelet toast kenyeret felvágottal, zöldségekkel, sajttal.
Olajos magvakból 50-70 g egy adag.
Szerintem az a legjobb , ha magadnak tapasztalod ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!