A fogyókúra lassítja az anyagcserét?
Többször vettem észre, hogy kevesebbet eszem és ahhoz alkalmazkodik a szervezetem, és kevesebbet égetek is el, mint szoktam, pedig ugyanannyit mozgok.
Mit lehet tenni, hogy többet égessek, és ne lassuljon az anyagcserém?
Rendben, igyekszem ezekre figyelni.
Ha ez megvan visszaáll minden egy idő után?
Honnan tudod, hogy milyen az anyagcseréd?
Ha arra gondolsz, hogy ha kevesebbet eszel, ritkábban mész wc-re annak semmi köze az anyagcseréhez, csak pusztán az emésztéshez, ha kevesebb megy be, kevesebb jön ki is.
Mikor fogyóztam én is kevesebbet ettem.
Nyilván kevesebbet is kellett wc-re járni.
Elárulok egy titkot. Ha figysz, lassul az anyagcseréd. Bárhogy is csinálod. De ez teljesen logikus is, hiszen egy kisebb testet kevesebb energia fenntartani. Nyilván nem kell annyit ennie a súlya megőrzéséhez egy 50 kilós embernek, mint egy 150 kilósnak. Ugyanúgy kevesebbet is éget mozgás közben az 50 kilós, mivel kevesebb súlyt cipel magán.
Ha arra gondolsz, hogy felborul a hormonháztartásod, növekszik a stressz szinted, rosszul alszol, nehezebben regenerálódsz, hullik a hajad, akkor valóban az agyatlan diéta a gond. Túl kevés és/vagy rossz minőségű ételek haza tudják vágni a szervezetedet.
A szervezet adaptálódik az alacsonyabb energiabevitelhez.
Ezért van pl az is, hogy az anorexiások nem halnak éhen 1 hónap után. Hosszabb idő mire leépülnek, mert a szervezetük azért próbál túlélni, leállítja a kevésbé szükséges funkciókat, hogy tovább életben maradjon. Nőknél idővel leáll a ciklus, nem lesz termékenység, hatással lehet a testhő szabályozására, hullik a haj, romolhat a fogak egészsége, a körmök minősége, fáradékonyabb lesz az ember stb.
Ezért nem érdemes koplalós fogyókúrákat csinálni. Hosszútávon nem igazán élhető,és nem is egészséges.
Be kell vinni elég energiát, ha szükséges, a tápanyagokra való odafigyeléssel együtt, jobb egészségesebb alapokra helyezni az egészet, és gyakori rendszeres mozgással, kardio és erősítő edzésekkel egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!