Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Felállás utáni megszédülés...

Felállás utáni megszédülés lehet annak a következménye, hogy kevés kalóriát viszek be?

Figyelt kérdés
1 hónapja fogyókúrázok és az elmúlt 1 hétben vettem ezt észre, hogyha hirtelen állok fel a székből megszédülök és bele kell kapaszkodnom valamibe mert másképp úgy érzem, hogy elájulnék. Pedig nem koplalok és nem érzem úgy hogy éheznék. Lehet, hogy többet kellene ennem?
2022. okt. 27. 06:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Jah, csak amíg a gyümölcsben lévő cukor hirtelen felnyomja a vércukrot majd leesik, addig a lassan felszívódó szénhidráttól nem jársz így
2022. okt. 27. 07:31
 12/19 A kérdező kommentje:
Mindenesetre köszönöm a válaszaitokat!
2022. okt. 27. 07:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
És mi lesz végül a megoldás?
2022. okt. 27. 07:34
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet. Kéne vérnyomásnaplót vezetned. Reggel, este és ha tudsz, délben is nyugalmi helyzetben. Szédüléskor pluszban szinten kelene mérni.

Én kb 2 éve volt hogy túl kevés kalóriát ettem néhány hónapig. Utólag derült ki hkgy túl kevés volt, pont ilyen szésülések és a vérnyomás megőrülése miatt. Sajnos ez a probléma azóta megmaradt, szóval tessék.normálisan enni

2022. okt. 27. 07:50
 15/19 anonim ***** válasza:
20%

Ha hirtelen állsz fel, véred a fizika törvénye szerint 'kizuhan' az agyból.

Nincs összefüggés fogyókúráddal, a lényeg az, hogy ne állj fel hirtelen.

2022. okt. 27. 08:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább a testhelyzet hirtelen megváltozása miatti vérnyomás-esés.
2022. okt. 27. 09:12
 17/19 anonim ***** válasza:

Lehet vas/folsav hiány is.

De ha ennyire nem értesz hozzá kérlek menj el diatetikushoz aki ír neked étrendet. Ő figyelembe fogja venni a napi mozgásodat, munkahelyi körülményeket (éjszakázás vagy fix nappali 8 óra), a súlyodat stb. Így vakvágányon ne vágj bele semmilyen diétába, fogyókúrába. Lehet többet ártasz vele, mint amennyit segít. Lásd: jojo effektus.

2022. okt. 27. 12:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Egy hónap alatt 10 kg rengeteg még nagy súlyból is.
2022. okt. 27. 13:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ez inkâbb kardiológiai kèrdès és a vérnyomástól lehet.
2022. okt. 27. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!