Hirtelen felállás után megszédülés oka?
Figyelt kérdés
Sokat ittam, ettem szóval ez nem lehet probléma. Annyit csináltam hogy csak felálltam, első másodpercben semmi utána meg megszédültem leestem a székre, a fejem zúgott(vagy nem tudom hogy mondjam) és utána elkezdett jobban verni a szivem, gondolom mert megijedtem. Ja és ez többször is megtörtént, csak még nem szédültem, meg stb, csak megfájdult a fejem kicsit. Mit lehet ellene tenni, mi lehet az oka?2022. júl. 18. 00:16
1/5 anonim válasza:
Nagyon veszélyes! Hirtelen felugrott a vérnyomásod. Ne ugrálj, lassan óvatosan feküdj, ülj le, kelj fel.
Alapos kivizsgálásra van szükséged.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! És köszönöm a segítséget!
2022. júl. 18. 00:21
4/5 anonim válasza:
BPPV a betegség angol neve, amikor a kristályok elmozdulnak a labirintusszervben, amitől ilyen imbolygó lesz a járás vagy szédülés kíséri pár másodpercre. Vérnyomást is nézni kell, de ha újra és újra előjön ágyból felüléskor vagy fejdöntésnél, akkor a háziorvos adhat beutalót a fül-orr-gégészetre. Ott végrehajthatnak egy speciális fejdöntési mozgást (Epley manőver), amivel megnézik, hogy melyik irányban leng ki a szemed (függőleges, átlós vagy vízszintes). Sajnos ez a betegség nem igazán kezelhető, de fejkörzési gyakorlatokkal kordában tartható.
5/5 anonim válasza:
Ne állj fel hirtelen, velem is előfordul, csak nem ilyen durván. Én megszédülök és elsötétül néhány másodpercre. Nem szabad sok ülés/fekvés után hipp-hopp felkelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!