Mikor tudatosodott bennetek, hogy meghíztatok, és ezt követően mikor kezdtetek fogyókúrába?
Lényegében folyamatosan érzékeltem, hogy hízok, de nem vettem észre, hogy mennyire súlyos a helyzet hétről hétre, míg rá nem álltam a mérlegre. Másfél év alatt 50 kilót híztam. A környezetem próbálta kedvesen felhívni erre a figyelmem, de nem foglalkoztam vele, annyira rosszul voltam lelkileg. /stresszevő voltam, nagyon megviselt a munkám, de már későn váltottam/
Aztán teltek a hónapok, tartottam a 120 kilós vágósúlyt, majd rájöttem egyik pillanatról a másikra, hogy mennyivel könnyebb volt az élet 70 kilósan, mennyivel szebb volt az arcom (a nagy túlsúly miatt lényegében eltűnt a kislányos báj az arcomról), mennyivel egyszerűbb volt ruhákat venni, az akkori zsákok helyett. 3 évbe telt, leadtam a felesleget, illetve "csak" a nagy részét, még 10 kg van hátra.
Igazolt betegségem nincs, de szerintem ezzel a brutál felhízással tönkretettem a szervezetemet, mert nagyon lassan ment/megy a fogyás összességében.
Bennem kb 2012ben. Onnan csak tovabb hiztam. Volt par gyenge fogyasi probalkozas utkozben tobbkevesebb sikerrel.
Aztan visszaneztem a diplomaosztos kepekt, ott mar 41es BMI. A kep felen en voltam a masik felen a 4 baratnom. Masnaptol kezdtem az eletmodvaltast, most 26 bmi-t tartok, felszedtem egy adag izmot es sajnalom hogy nem gimi elott kezdtem leadni.
"Nem lehet az embernek élete végéig edzeni, az hülyeség"
Az hülyeség, amit mondasz. Ha az ember minden nap úgy halálig, bukásig, kifáradásig, orrvérzésig edz, akkor ezt valóban nem lehet a végtelenségig csinálni. Ha valakinek abból áll az edzése, hogy igénytelen YouTube videókra ugrál otthon a szőnyegen, azt sem lehet a végtelenségig csinálni, mert az ember megunja, hiszen sehova nem vezet, ráadásul elképesztő monoton is, ami mögött semmi reális teljesítmény nincs. Azonban ha az egyén megtalálja azt a sportágat, amiben örömét leli, amiben minden edzés egyben motiváció is, és ami egy reális terv szerint van felépítve, azt bármeddig lehet űzni.
A gond mindig azokkal az emberekkel van, akik sikeresen lefogynak, de mivel nem tudják, hogy mi miért történik, mert valódi tudásuk nincs a táplálkozásról, ezért a diéta után visszaállnak eredeti életmódjukra, és persze, hogy visszajön minden. Ezért kell életmódot váltani, tartósan és okosan. Ha az ember lefogy, akkor utána be kell állni egy szintentartó kalóriabevitelre egy kiegyensúlyozott és változatos étrend mentén, mellette pedig be kell iktatni az egészséges élethez nélkülözhetetlen mozgást, és ez aztán bármeddig fenntartható.
Akkor, amikor már nem akartam magamról fényképet...
Szerintem ez az a pont, amikor az embernek muszáj változtatnia.
A párom nem aludt mellettem mert horkoltam. 77kg voltam.
Most 69 kg vagyok messze a cél, még horkolok.
(Szerinte azért horkolok mert kövér vagyok)
Én azelőtt is többször neki álltam, de nem volt elég kitartasom,most úgy érzem menni fog.
Leginkább azért álltam neki mert a párom szólt, meg azért mert nem állt jól már egy ruha sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!