Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor mi a helyes?

Most akkor mi a helyes?

Figyelt kérdés
Van ahol azt látom, hogy úgy tudsz lefogyni, ha szamolod a kaloriat. Nekem is eddig 8 kg ment le így. Van olyan dietetikus aki azt hirdeti ne számold a kaloriat mert az nem normális. Miért vannak ekkora ellentétek? Én úgy gondolom ha el akarsz érni valami célt akkor áldozatokat kell hozni, ebben az esetben időt tölteni az étrend megtervezésével. Persze az se helyes ha valaki görcsösen ragaszkodik ehhez és nem mer “csalni”, de ha azt hirdetik h ne számold a kaloriat akkor hogyan lehetne fogyni? Kevés embernek sikerült aki ismeri annyira a testet de a többségnek nem megy
2022. aug. 24. 10:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%

A kérdezőnek gőze sincs sem a fogyásról, sem az egészseges étkezésről. Szerintem a fél soros 'egyél kevesebbet', az egy szavas 'kaloriadeficit'és az egy soros 'már annyiszor leírtuk, nem fogjuk mégegyszer' válazsoknál hasznosabb. Midnen fontos dokog benne van kaloria, egeszség, sport és lelki oldalról is. És a kérdező még nem unja hisz fogalma sincs az egészről. Márpedig a cél az, hogy a kérdező kérdését megválaszoljuk és nem az hogy olyan válaszokat adjunk, amivel a tóbbi válaszadót szorakoztatjuk.

Ráadásul elég sok tudás van benne szóval idiótának nem mondanám magam. Es a copy paste sem igaz, hisz az elején külön kitértem arra a speciális kérdésre, amire a kérdező kíváncsi volt.

Szóval szerintem ahelyett hogy a rengeteg helyes információt tartalmazó válaszomat haszontalannak jelölnétek, segítsetek a kérdezőnek hasznosan és ne csak a fenti kommentek egyikével.

A copy paste idióta

2022. aug. 24. 13:10
 12/19 anonim ***** válasza:
10%

Az a helyes ami az adott egyénnek jó.

Én dietetikus tanácsa alapján nem számolgattam a kalóriákat, inkább azt nézem mit eszem. Úgy fogytam le, hogy szénhidrátszegényen eszem, mellé sok fehérjét, és sok zsírt is. Az étrendem legnagyobb része Rengeteg zöldségből, húsokból, tojásból, tejtermékekből, olajos magvakból áll. Mellette rendszeresen mozgok.

Évek óta így élek, lefogytam, súlyt tartok, és nem is tervezek ezen változtatni, szóval életmódot váltottam. Nem "divatfogyókúra". Mint ahogy sokan szeretik itt hirdetni , hogy a lowcarb csak egy divatdiéta. Egyáltalán Nem az.

Sokmindent kipróbáltam már. Nekem csak ez vált be minden szempontból, így érzem jól magam és hosszútávon számomra ez az étrend élhető és tartható. Számolgatnom sem kell. Nyilván az első pár hétben nézegettem, miben mennyi ch van, mennyi cht viszek be egy nap, de nem görcsösen, és anélkül is ment a dolog.

Számomra könnyebb a szénhidrátot mellőzni mint a másik két tápanyagot. Ráadásul így kevésbé vagyok éhes, ha kevés cht fogyasztok, szóval számomra ez a legelőnyösebb étrend ilyen szempontból is.

Abba is bele lehet bolondulni egyébként, ha valaki rögeszmésen betegesen számolgat, és állandóan csak az van a fejében, hogy ebben vagy abban mennyi kalória van. Az sem egészséges!!! Ráadásul időigényes és felesleges is, úgysem lehet pontosan kiszámítani a test energiafelhasználását, meg a bevitelt sem nagyon.

2022. aug. 24. 15:20
 13/19 NTBS ***** válasza:
Sok mozgás, egy stabil szintig csökkentett kalóriabevitel.
2022. aug. 24. 17:19
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem valamilyen szinten tisztában kell lennie azzal, hogy még is milyen ételben mennyi kalória van. Én például kalóriaszámolás nélkül nem tudtam volna lefogyni. Ismerem magam. Nem féltem sosem "csalni", szóval sosem vertem a fejemet a falba, ha esetleg egy nap többet ettem, mint kellett volna. Viszont tudom, hogy sokak akik kalóriát számolnak, szinte már betegesen fogják fel az egészet. Szóval ha például tudják, hogy aznap 500 kalóriával többet ettek meg, akkor órákat edzenek, hogy az 500 kalóriát elégessék. Ez nyilván egy nem jó hozzáállás, simán átmehet étkezési zavarba.

Viszont ha valaki nem is akar mindig kalóriát számolni, akkor is szerintem érdemes így egy körülbelüli képet kapni, hogy miben mennyi a kalória. Pl. magvakban 100 gramm/600 kalória simán meg van, szóval hiába tűnnek a magvak olyan kis ártalmatlannak, olyan kis kevéskének, de nagyon sok bennük a kalória, szóval azért azokkal vigyázni kell, mert kevésben is sok a kalória. De akkor például az olyasmi gyümölcsökben, mint alma, barack, málna, eper, stb., kb. 100 grammban/30-60 kalória van. Akkor pl. sült csirkemellben átlagosan 100 grammban/150-200 kalória. Szóval szerintem ha az ember nem is számol annyira kalóriát, akkor is azért ha egy minimálisan tisztában van, hogy miben mennyi van kb, az sosem baj, mert például aki nem annyira tudja a kalóriákat, az nem feltétlen tudja, hogy a magvakban milyen sok kalória van, szóval könnyen félrelehet ilyeneken menni ha az ember fogyni akar kalóriaszámolás nélkül. Vagy pl. 1 sor Milka csokiban kb. 130 kalória van, egy csomag kinder buenos csokiban 250. Konkrét péksüteménytől függetlenül 1 darabban kb. 350 kalória van. Szóval szerintem ha az ember sikeresen fogyni akar, akkor mégis azért valamilyen szinten tudnia kell, hogy melyek azok az ételek, amikben rengeteg a kalória, és melyek azok, amikben viszonylag kevés.

2022. aug. 24. 21:27
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Fogyáshoz abszolut nem kell tudni miben mennyi kalória van.
2022. aug. 24. 21:35
 16/19 anonim ***** válasza:
50%
Nem hát. Elég csak kerülni a szénhidrátot és a glutént, enni a csirkemellet káposztával, hetente kétszer jógaszőnyegen fetrengeni YouTube videókra, venni a Kasza Challenge termékeket, aztán már fogysz is. A kalóriadeficit butaság, hiszen megmondta a Norbi is, a Lakatos Péter is, a Haris Éva is, a Bocsi Viki is, meg az Index is megírta, meg a barátnőm se kalóriadeficittel fogyott le, meg a szomszéd asszony se, meg a Facebook csopiban a többi anyuka sem.
2022. aug. 24. 21:46
 17/19 anonim ***** válasza:

Alapvetően lehet fogyni, pontosabban egészséges súlyban lenni kalória számolás nélkül is. Ha egészséges szokásokat alakítasz ki az étkezésedben (amibe beletartozik a normál mennyiség is, hogy ne edd túl magad), és összességében az életedben, mint a rendszeres mozgás, akkor nem leszel elhízott. Nyilván fitness model alakod sem lesz, hacsak genetikailag nem vagy mázlista, de ahhoz számolni kell, meg kicsit többet tenni az egyszerű mozgásnál a legtöbbeknek. És sok esetben nem is lesz egészséges.

Visszatérve, abban egyetértek, hogy nem lehet életed végéig számolni. Az ember elmegy nyaralni, új környezetbe kerül, stresszesebb, zsúfoltabb időszaka lesz, meg egyszerűen csak elege lesz, és nem akar mindenhova mérleggel, vagy kiporciózott étellel menni. Viszont hasznos, ha egy ideig számoltál, mert akkor kb szemre is sok mindent be tudsz lőni, plusz ennek a mankónak a segítségével már valószínűleg kialakítottál egészséges szokásokat.

Én pl már számolás nélkül alakítom magam. Ősszel-télen kicsit többet eszek, több súlyzós, kevesebb kardio edzést csinálok, tavasszal-nyáron kevesebbet eszek, többet kardiózok, kevesebb súlyzós edzést csinálok.

2022. aug. 25. 06:11
 18/19 anonim ***** válasza:
76%
Én sem számoltam, nagyon rossz hatással van a mentális egészségemre, nem tudom egészségesen cisnálni. Ennek ellenére 20 kilót fogytam, nem volt a véletlenre bizva. Persze ehhez is tisztában kell lenni a kalóriadeficit fogalmával, meg úgy nagyjából az ételek kalóriatartalmával. Sokan ott is elrontják, hogy azt hiszik, az "egészséges" dolgokat lehet enni számolatlanul, pedig az avokádó meg a magvak pl eléggé el tudnak szállni. A számolás egy eszköz a kalóriadeficithez, sokaknak hasznos eszköz, de nem kötelező alkalmazni.
2022. aug. 25. 08:59
 19/19 anonim ***** válasza:
34%
Persze, hogy a dietetikus azt mondja, hogy ne számolj. Azért kapja a fizetését, hogy számoljon helyetted. Amikor előír neked egy étrendet, akkor az már ki van számolva a te kalóriakeretedre, neked csak mérni kell az adagokat.
2022. aug. 25. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!