Egyik régebbi videoklinika felvételen egy hölgynek mesélte, aki lefogyott, de még mindig ugyanúgy önbizalom hiánya van,
hogy "a hízás nagyon sokszor nem csak hormonális, nem csak kaja miatt, nem csak nem mozgás, hanem rengetegszer a ki nem mondott belső töltetek következtében jelentkező feszültség levezetése."
Azt mondja, hogy nem csak hormonális baj és mozgáshiány miatt híznak az emberek, hanem mert stressz/szomorúság/egyén érzelem miatt zabálnak, mert ez egy stresszlevezetési módszer.
2022. aug. 21. 12:12
2/16 anonim válasza:
Az emberek nagyon sokszor azért túlesznek, mert ezzel jutalmazzák magukat, párnázzák ki a megtépázott lelküket, idegeiket. Az evés örömforrás, és aki az életével elégedetlen, boldogtalan, feldolgozatlan korábbi traumája van az sokszor evésbe fojtja a bánatát.
Egyébként az is előfordul, hogy ezzel büntetik, vagy éppen a nem evéssel.
2022. aug. 21. 13:36
3/16 anonim válasza:
Ahogy előttem is mondták. Illetve ugye van az a 'My 600-lb Life' sorozat, és ott is mennyien mondták, hogy az evés az egyetlen örömforrásuk.. hát úgy nem nehéz meghízni 250 kilóra, hogy kb. az ételnek élsz, mert másban nem lelsz örömet. Meg sok embernek, aki így látja a dolgot, annak sokszor volt valami traumája régen, akár szexuális zaklatás, stb. Az ember hajlamos lehet az evésbe menekülni.
2022. aug. 21. 13:46
4/16 anonim válasza:
Azt is jelenthette, hogy evésbe menekül a páciens az élet valódi kihívásai elől.
2022. aug. 21. 16:56
5/16 anonim válasza:
Amúgy nem értem, hogy miért az evés az egyetlen öröm forrásuk egyeseknek? A sport, mozgás is lehet hobbi és egyben örömforrás is. Ugyan úgy adrenalint termel! Én voltam 97 kg is és voltam vékony is tudom mi a különbség és azt is megtapasztaltam, hogy a mozgásban is van öröm, élvezet. Kimész az erdőbe egy jót sétálni, kerékpározni, jó a levegő, csipognak a madarak, tök jó dolog. Jobb mint enni, ami csak eltelít és mozogni már nincs kedved utána és hízol és egyre jobban csak undorodsz magadtól. TikTiok-os fiatalok nagyon el vannak tévedve, sajnálom őket. Akkor fognak rájönni butasákukra, ha majd beteggé vállnak és az orvos azt mondja fogyjon le vagy rövid ideig fog élni így.
2022. aug. 22. 12:16
6/16 anonim válasza:
Az érzelmi evésről beszél.
2022. aug. 23. 01:43
7/16 anonim válasza:
5. Mindenki más. A mozgás sokaknak egyáltalàn nem okoz örömet.
Én pl ugyan végül is találtam olyan mozgásformát amit meg tudtam szeretni annyira, hogy kevésbé érzem tehernek, mint mást, de ha azt mondaná nekem valaki, hogy mostantól nem kell mozognom azért hogy ne hízzam vissza amit kemény melóval évek alatt lefogytam, akkor meg sem mozdulnék. Vannak hobbijaim de egyik sem aktív tevékenység. Az olvasás pl kifejezetten ülő" foglalkozás", hogy tudjak figyelni. A sorozatnézés, na az amit kényszerből összekötöttem mozgással ( duci torna/ szobabicikli). Hogy elkezdjem valahol a mozgást. De nem okozott semmi örömöt, csak szenvedést.
Hosszú, hosszú hónapokig, miután elkezdtem az életmódváltást, kifejezetten fájdalmas volt a rendszeres mozgás. Ez aztán végképp elveszi az ember kedvét tőle. Ha nem az életem múlik rajta, én is feladtam volna.
2022. aug. 23. 01:55
8/16 anonim válasza:
Én is utálom a mozgást, pedig rendszeresen sportolok, és vékony is vagyok 🤷♀️ ha nem lenne fontos az egészségem, tuti nem csinálnám csak hobbiból. Egyik fajtája sem jön be.
2022. aug. 23. 07:58
9/16 anonim válasza:
7es! Azér tnem élvezted a mozgást, mert kényszerből csináltad. Idővel meg lehet szokni és rá lehet kapni. Én a kerékpározással vagyok így. Nagyon megszerettem a tekerést és nem csak azzal az egy gondolattal ültem a nyeregbe, hogy én most ezzel fogyni akarok majd, hanem szórakozásként. Nem szabad abba átesni hogy kihívás legyen vagy egy verseny önmagaddal szemben hogy pl. hány kört bírsz letekerni X idő alatt, mert az úgy persze hogy szenvedés. Úgy kell az edést is csinálni vagy a tornát hogy élvezhető legyen, szünetekkel, nem minden nap, stb. Meg lehet szeretni, egy idő után hiányozni fog. Ha kényszerből csinálod csak megutálod ez így van. De az elhízás, az korlátlan evés nagyon egészségtelen és ne akarja velem senki elhitetni, hogy kövérnek lenni jó. Mert nem tudsz lehajolni, nem tudsz a buszig futni, mert kimerülsz, nem tudsz lépcsőzni, jobban izzadsz, ver a szíved mint az állat és sorolhatnám, a légzésről nem is beszélve. Én inkább kerékpározom és onnan jön az endorfin, mint csokoládéval tömjem magam. (Fentebb elírtam nem adrenalin, hanem endorfin termelődik!)
2022. aug. 23. 09:44
10/16 anonim válasza:
Ok,neked így van. Nekem meg nem. Én utálom akkor is, ha nem kihívasként nézek rá. Nem kényelmes, biciklizni sem szeretek, sőt, túrázni kifejezetten utálok. Ugye ezek szoktak lenni azok a sportok, amiket szeretnek az emberek.
Szerintem is rossz elhízni, ezért sportolok és élek egészségesen 🤷♀️ de attól még utálom. Azért csinálom, mert belátom, hogy fontos. Ez van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!