Súlyvesztés miatt megjöhet kétszer?
Figyelt kérdés
Mostanában elég keveset eszem, fogytam is kb. 4 kg-t viszonylag rövid idő alatt. Viszont ma újra megjött a menstruációm, úgy, hogy ebben a hónapban már volt. Sosem szokott még hasonló sem történni. Lehetséges, hogy felborult a hormonháztartásom mert keveset eszem?2022. júl. 27. 21:47
1/12 anonim válasza:
Furcsa. Én most stressz meg lelki dolgok miatt nem tudok enni. 3 napja kellett volna megjönnie, de nem jött. Igaz, bő egy hét alatt lement 8 kg. Nem gondolom, hogy kétszer megjönne súlyvesztéstől, inkább elmaradna.
2/12 anonim válasza:
Egy átlagos ciklus 28 nap körüli... Simán lehet, hogy úgy jön ki, hogy egy naptári hónapban kétszer is vérzel.
3/12 anonim válasza:
A súlyvesztés hatással lehet az ilyesmire, igen. A túl gyors és a túl nagy fogyás is hatással lehet az ilyesmire. De az, hogy kétszer megjön egy hónapban, az így nem jelent semmit. Mármint, most a menstruáció az nem hónaphoz van kötve, hanem napokhoz. Mármint, nekem például alapból rövidebb a menstruációs ciklusom, simán előfordul nálam, hogy egy adott hónap elején is meg van, meg a végén is megjön. Szóval itt azért nem mindegy, hogy alapból hány naposak a ciklusaid, és hogy most hány napos volt? Mert maga az, hogy kétszer megjött egy hónapban, az semmit sem jelent, hanem inkább a napokat nézd, hogy egy átlagos menstruációs ciklusod hány napos, és most mennyi volt. Szerintem egy minimális eltérés belefér, és ha az ember fogy, akkor egy kis eltérés lehet, hogy lesz. Meg alapból, ha az ember nem is fogyott, akkor is simán pár nap eltérés lehet. Emiatt én nem aggódnék. Maximum akkor, ha most tényleg rettenetesen rövid volt a menstruációs ciklusod, pl. 10-15 napos. De akkor is, figyeld a következő hónapban, hogy akkor miképp alakul.
4/12 A kérdező kommentje:
10.én jött meg ebben a hónapban, és most. Viszont most nem is normál módon, csak pecsételés.
Figyelni fogom mindenképpen.
2022. júl. 27. 23:09
5/12 anonim válasza:
Hány napos a ciklusod? Esetleg középidei vérzés? Az normális. Vagy, ha végigpecsételed a mensiig, akkor kis progeszteronhiány is lehet. Egy alkalom miatt nem pánikolnék, ha rendszeres, fordulj orvoshoz.
6/12 anonim válasza:
Fordítva jellemző, hogy nem jön meg fogyás miatt.
7/12 anonim válasza:
Kérdező! Menj el majd nőgyógyászhoz! Komolyan! Ez nem vicc. Ne a gyakori embereit kérdezd egy ilyen komoly dologról! Vagy hívd fel a házi orvosodat. Biztos, hogy egy orvos ezt meg tudja neked válaszolni. Lehet, hogy nem is mensi hanem valami komoly dolog. Nem megijeszteni akarlak, de azért vedd egy kicsit komolyabban.
8/12 anonim válasza:
Ha csak pecsetelés, az lehet peteérés miatt is.
9/12 anonim válasza:
Kimaradt peteérés is lehet, mert ugye a visszamaradó sárgatestnek kellene utána fenntartania a méhhártya állapotát, de az ilyenkor nincs. Ciklus nem kőbevésett dolog, a szervezet állapota, hőmérséklet, mozgás, fáradtság stb. is befolyásolja.
10/12 anonim válasza:
Köztes vérzést okozhat a koplalás.
És a peteérés a közhiedelemmel ellentétben nem jár vérzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!