Mennyit kéne fogynom szerintetek hasból? (21N/képpel)
Illetve milyen diétát javasoltok. Utóbbi időszakban sokat ettem szakítás után és az emésztésem se a legjobb sajnos... 😔
Teljesen jó vagy így.
Ha akarsz ledobhatsz egy ötöst, vagy akár izmosíthatsz, egyiknek sincs nagy jelentősége.
Formáld ahogy neked tetszik, de nyugodtan érezd magad jól közben.
Azért van a szorulád mert kevés a rost. A magyarok nagy része feleannyit se eszik mint kéne.
Minden étkezésben legyen gabona és egy bőgrényi friss zöldség
Teljesen normális súlyban vagy. Ellenben, ha nem tetszesz így magadnak, teljesen meg tudom érteni, ha változtatni akarsz. Ahogy írták, több mozgás, egy kicsit kiegyensúlyozottabb étkezés segíthet, főleg a szorulással kínlódsz (amivel én is küzdök néha...). Minél több rostban gazdag étel maga tud lenni a megváltás, viszont ezt fokozatosan érdemes bevezetni, ugyanis ha nem vagy hozzászokva borzalmasan fel tudsz puffadni tőle, éy nagyon durva diszkomfort érzetet tud okozni (tapasztalat). Ez nem azt jelenti, hogy nem működik, vagy rosszat tesz, csupán a mikroorganizmusoknak, amik ezeknek a lebontásához kellenek idő kell, amíg felszaporodnak, és addig igazából csak kárt okozol, HA nagyon extrémen csinálod. Ezen tudsz segíteni természetes probiotikumokkal, pl zab, és egyéb magas lassan emészthető szénhidrát tartalmú ételekkel.
Mozgásra visszatérve, ne csak hasat eddz, mert az izmok megerősítése nem jár lokális fogyással. Illetve nekem mindig kicsit mókás, mikor előjön ez a téma, és az emberek hasra edzenek, hogy fogyjanak onnan, és fenékre edzenek, hogy nagyobb, kerekebb legyen. Mármint, az izmok ugyanúgy működnek a hasadnál, mint a fenekednél. Ha edzed, nagyobb lesz. Ettől függetlenül, a törzsizomzat, főleg a has edzése segít abban, hogy kevésbé látszódjon, ha épp eszel valamit, és emiatt nő meg a kerülete, hiszen az erősebb, nagyobb, feszesebb izomzat ezt visszatartja kicsit. Viszont nem fogsz helyileg fogyni, és iganis nagyobb lesz ott az izomzat, de ez nem rossz dolog. Leginkább mozgással kapcsolatban azt javaslom, hogy olyat csinálj, amit élvezel, mert csak akkor tudsz következetes lenni ezzel, ha nem utálod, amit csinálsz.
Nagyon köszi a kimerítő válaszod! :) Te milyen rostban gazdag ételeket javasolsz? Sajnos (részben köszönhetően a szorulásos hajlamomnak is) elég gyakran vagyok felpuffadva amúgy is, szóval tudom milyen érzés, ilyenkor a hasam is gyakran görcsöl, sokszor munkahelyen is és nagyon kellemetlen. Szóval ha rosttól ez még durvább lenne nem tudom mit csinálnék de hát muszáj lenne bevezetnem az étrendembe ahogy te is írod. 🙄😔
Mozgással kapcsolatban arra gondoltam, hogy esetleg edzőterembe kezdenék járni rendszeresebben, csak sajnos személyi edzőre nem nagyon van pénzem most. :/
165 cm vagyok és 59 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!