Mivel ízesítsem a teát: cukor vagy méz?
Kalória szempontjából szinte mindegy, de a mézben kicsivel kevesebb van. Viszont a mézben van egy csomó vitamin, ami jó hatással van a szervezetre. Szóval: MÉZ!
Mennyiséget nem tudom, mondjuk annyit, hogy már épp meg tudd inni, de ne legyen mézédes :-)
Mézzel! :)
(Gondolj arra, hogy eredetileg mézzel, esetleg nádcukorral édesítették az ételeket az emberek; a répacukrot nem ismerték. Van benne mindenféle vitamin, ásványi anyag, könnyebben emészthető, stb.)
Én kb. két és fél deci teába szoktam három kávéskanállal tenni, így már pont édes. Kísérletezz bátran, mi az, ami már túl édes, mi nem. Szerintem három, max. négy evőkanál egy literbe már épp jó.
A méznek mások az élettani hatásai, mint a finomított cukornak. Nem a cukorral van baj, hanem hogy finomított cukor.
Kipróbálhatod a nyírfacukrot is, az fogyisabb, mint a méz, de elég drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!