Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mik a leggyakoribb okai a...

Mik a leggyakoribb okai a "félreevésnek"?

Figyelt kérdés
Házi feladatnak kaptam, hogy szedjek össze minél több lehetséges okot arra vonatkozóan, hogy a fogyókúrázók miért térnek el az előre elhatározott étkezési tervüktől. Tudnátok segíteni ebben? Ki mit mond magának akkor, amikor csal a fogyókúra alatt?
2022. júl. 8. 10:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%

Akaraterő hiánya

Ha más nem látja olyan mintha nem ennéd meg

Nem veszed észre hogy nassolsz, nem tudatosul

Reggelire és ebésre keveset eszik az ember vagy kizagyja, öntudatlanul kiéhezik a szervezet és jön a falásroham

Nem olyan ételeket eszik ami számára finom

Olyan ételeket eliminál( ami nagyrészt felesleges) ami nélkül nem bírja ki, nagyon kívánja

Valamilyen ásványi anyag vagy vitamin hiánya van amire a szervezet éhséggel reagál amikor nem éhes

Nem iszik elég folyadekot és éhseget összekeveri a szomjúsággal

Stresszes, stresszevő

Unatkozik, a kaja meg közel van

2022. júl. 8. 10:56
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Magamból kiindulva az elmúlt tíz èvre visszamenően ezer okot tudok mondani.

Pl családi nyomás, egy szülinapi ebéd, karácsony húsvét, rossz stresszes nap, vagy nagyon jó nap. Éhesen vásárolni menni, koplalás, rossz összetételű menü.

2022. júl. 8. 11:13
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Nalam olyan is van h meg nincs ebedido, de mar nagxon ehes vagyok, ezert bekapok egx nasit ebed elott munkahelyen, mert elfelejtettem gyumolcsot csomagolni. Hasonlo szitu ebed elott. / baratokkal elmegyunk valahova es social pressure van h egyek valami szemetet / megkinal a nagymama/kollega /barat es bunkosagnak elem meg elutasitani stb
2022. júl. 8. 11:26
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én anno 40 kg-val több voltam, és őszintén, szerintem az évek során a 40 kg-t az unalomból evés miatt szedtem fel, ami így leírva durván hangzik még saját magam számára is. Sokat voltam otthon, magányos voltam, nem volt mit csinálnom, hát ettem.
2022. júl. 8. 11:26
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

#4-es vagyok.

Vagy igen, amikor vagyunk vendégségbe, és kínálnak ezzel azzal.. nekem nagyon nehéz az ételt visszautasítanom. Itthon én meg vagyok, általában tudom tartani magamat az étrendemhez, de ha elmegyek vendégségbe meg ide-oda, akkor mindig sikerül fölösen teleenni magam...

2022. júl. 8. 11:28
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Általában ezek:

-unalom

-önjutalmazás (pl. edzés után a sokszorosát megeszi annak, amit ledolgozott)

-vitaminhiány, ami a szervezetet evésre készteti

-érzelmi evés (pl stresszevés, gyász)

-túl kevés kalória, ami később a hűtő befalásához vezet

-magyar virtus vendégségben a zabálás, nem telhet el egy ballagás vagy esküvő zabálás nélkül (social pressure ahogy fentebb írták)

2022. júl. 8. 11:31
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, rengeteget segítettetek. :)
2022. júl. 8. 11:39
 8/18 anonim ***** válasza:
87%

-35kg után, tudok erről nyilatkozni egy keveset.

Sajnos, sanyargattam magam végig, megvontam dolgokat magamtól, és meglepően jól bírtam. Nagyon jól. Sosem ettem félre, és most sem jellemző, hogy félre ennék.

Mivel, már nem fogyok, ezért akadnak dolgok, amikor 1-2 falat "rossz" ételt eszek, de olyan sosem fordult elő, hogy több ezer kalóriányi szemét kaját vigyek be.

Nagyon sok önuralom kell ehhez.

Viszont, általánosságról elmondható, hogy a leggyakoribb ok, amikor valaki félreeszik, az:

1, Nem tartható diéta, sok mindent megvon magától

Ez tipikus az az eset, amikor a diétázók 90%-a azt hiszi, hogy salátán és csirkemellen kívül nem lehet mást enni, ez által megvonják maguktól a dolgokat. NINCS ROSSZ ÉTEL ÉS NINCS JÓ ÉTEL SEM. Ez a legfontosabb. Olyan étel van, ami a célodhoz könnyebben vihet el, és olyan, ami nehezebben.

2, Unalom

Gyakran az emberek nem éhesek, csak unatkoznak.

3, Önjutalmazás

Ez a legnagyobb hülyeség. Képzeld el, hogy 1 órát kardiózol megállás nélkül a futógépen, majd úgy vagy vele, hogy "Megérdemlek 1 csokit". Na ezzel az 1 csokival értelmetlenné tetted az 1 óra kardiód.. :D

4, Mások nyomására

Itt a különböző családi összejövetelekre gondolok, esetleg ünnep, stb.

Személyes tapasztalat, hogy a család tagjai szeretik, ha velük eszel ilyenkor, mert Ők azt hiszik, hogy a diétától szenvedsz. (Pedig egy jól összeállított diétától nem fogsz szenvedni) Az elején minden ünnepkor erőszakkal kínálták az ételeket, hogy egyek már velük, de nem jött össze sosem nekik.

Meguntam, elmagyaráztam nekik, hogy ez a diéta nekem nem rossz, és az lenne a rossz, ha olyanokat ennék, mint Ők. Azóta nincs probléma, hagynak érvényesülni.

2022. júl. 8. 12:32
 9/18 Kólauborkával ***** válasza:
81%

Sehol sem olvastam a függöséget, a család, környezet stb. mind olyan kifogás, mint amiket egyéb függök kitalálnak “rossz napom volt”, “ma ünnepelünk” és társaik.

Szóval szerintem a függöséget is érdemes a listára felvenni, ez nyílván szeplemi.

2022. júl. 8. 13:47
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek is. Nagyon jókat írtatok. :)
2022. júl. 8. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!