Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Betegség állhat a háttérben ?

Betegség állhat a háttérben ?

Figyelt kérdés

1 hónapja életmódot váltottam. Heti háromszor kocogok , mindennap sétálok, itthon Béres Alexandra féle tornákat végzek.

Napi 1500 kalóriát fogyasztok

Teljes étkezéseim vannak. Viszont csak napi 3-szor eszem. Nekem ez esik a legjobban. A kérdésem azért merült fel , mert van a családban cukorbeteg és félek, hogy esetleg én is a küszöbén állhatok a túlsúlyom miatt. Attól tartok emiatt nem indul be egy hónapja a fogyás. Szerintetek?

157cm/ 75kg , 22 N

2022. júl. 6. 23:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre orvos tud választ adni és TSH-t is nézess.
2022. júl. 7. 01:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a kúszöbén állsz, akkor teljesen jól döntöttél, mert pont ettől fog javulni az anyagcseréd.

Amúgy a kalóriákat koppra leméred? Mindent naplózol? Mert ha nem, akkor nagyon könnyen nem 1500 az 1500. Itt egy kis kávé 1dl tejjel (50kcal), egy kocka csoki (kb 50kcal) egy alma (62kcal), azt hiszed, hogy ez kb semmi, aztán bumm, majdnem 200 kcal plusz.

Ezzel arra akarok mutatni, hogy csak akkor lehetsz biztos, hogy 1500kcal-t eszel, ha tényleg mindent leszámolsz, az emberek általában saját magukat is becsapják.

A másik, hogy lehet, neked sok az 1500 kcal még. Én 165/67 kg vagyok most, 2 éve edzem, eddig minimalis kalóriadeficit mellett az izmosodas és lassú fogyás volt a cél. Heti4- 5 súlyzós edzés (kb 3 után 30 perc aerob) és plusz 1 cardio nap mellett, 1900kcal-lal én gyakorlatilag tömegesedtem, 1700 körül nagyon-nagyon lassan fogytam, 1600 az, ahol heti 0,5-0,7 kg-ot fogyok, és ez a lélektani határom is, ami mellett úgy érzem, nem koplalok.

Mindenki azt hiszi, kevés ennyi mozgás mellett, de nekem egyszerűen ilyen az anyagcserém, nagyon endomorf alkat is vagyok.

2 éve számolom a kalóriákat, tehát bárki bármivel próbál összezavarni, én látom a saját eredményeimet.

2022. júl. 7. 07:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, mérek mindent. Én is gondolkoztam, hogy sok lehet a kalória. Csokit meg ilyeneket nem eszem. Teljes étkezések vannak. Fehérje, zsírok, szénhidrát. Cukrot igyekszem nem enni. Ahogy sót sem igazán. A közérzetem jobb lett, csak a súlyomon nem látszik😁
2022. júl. 7. 09:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem kérhetnél egy labort a háziorvostól, és kérd a HbA1c-t is, hogy bepipálja (három havi vércukorszint átlaga). Ha a vércukroddal probléma lenne, akkor a Hba1c valószínűleg magasabb lesz.

Szerintem általában a kalóriáknál van tévedés, könnyű elszámolni, meg az ember tényleg sokszor hajlamos becsapni magát, hogy bekap csak egy falat chipset, stb., és hiába csak egy falat, ha az 100 kalória plusz. Amúgy az 1500 kalória szerintem nem kevés, főleg hogy írtad is, hogy naponta sétálsz, és most nem tudom, hogy az a napi séta mennyi időt takar, de az 1500 szerintem nem sok.

Mennyi szénhidrátot szoktál bevinni? Ha az ember cukorbeteg, akkor érdemes elosztani a szénhidrátot a nap folyamán (szóval pl. ebédre ne vigyél be 100 grammot, mert az nagyon sok egyszerre, szét kell osztani, pl. csak 40-50 gramm szénhidrát ebédre, de ez nagyon emberfüggő, hogy mikor mennyit!!), meg nyilván cukorbetegként az se mindegy, hogy az ember mennyi szénhidrátot visz be, szóval a napi kalóriabeviteled ne csak szénhidrátokból álljon, hanem legyen azért kiegyensúlyozott, de nyilván ha az embernél tényleg cukorbetegség áll fenn, akkor érdemes dietetikussal beszélni.

Amúgy centiket is mérj!! Szóval pl. derék, csípő, felkar, stb. Mérd meg, hogy most mennyi, mert néha a mérleg nem mozdul, de a centik igen.

De amúgy egy vérvételt nyugodtan kérhetsz, az sosem árt, pláne ha már rég voltál utoljára, és akkor már egy HbA1c sem ártana, az valószínűleg megmutatja, ha baj lenne a cukroddal.

2022. júl. 7. 16:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Jujj, azt akartam írni, hogy az 1500 kalória az szerintem nem sok, de valahol pont az ellentétjét mondtam. Na. :D Szerintem ha ilyen súlyú vagy és mozogsz is, akkor 1500 az nem sok, szerintem kéne, hogy fogyjál azzal.
2022. júl. 7. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!