Állhat valamilyen betegség a háttérben?
Lassan 4 éve életmódot váltottam,szépen lassan lement 12-14 kg.2kg mindig ugrál fel és le.
De legalább 2-3 éve nem megy le vagy ha még is akkor visszajön.Egészségesen étkezem nem mondom,hogy néha nincs egy kis csalás de nem zabálok össze vissza.
Mikor heti 3-4x 2 órát edzettem akkor sem mozdultak meg a kg-k max 1-2 ment le.
Már mindent kipróbálltam.Az agyon marketingelt fogyis termékektől a kalória számolásig.
Lehet valami betegség a háttérben?
Hallottam már olyanról,hogy valaki nemtudom fogyni vagy hízik.
27/N
A stresszelés, a kevés alvás, az alvás minősége, a folyadékfogyasztás is befolyásolja ezeket.
Próbálj legalább 1,5 liter vizet inni, ha ez nem jelent akadályt, akkor mehet a 2 liter is. Az emberek túlnyomóan dehidratáltak, a víz pedig segít a súly elvesztésben. Illetve, ha megspékeled egy kiscitromlével, akkor még hatékonyabb :)
Nagyon jó zsírégető a zöldtea is. Azt naponta 3-4 alkalommal kell fogasztani egy csészét, remekül leviszi főleg alhasról a zsírt. Plusz hosszan és lassan felszívódó a benne lévő koffein, ami ilyen mennyiségben energiát ad anélkül, hogy utána pár óra múlva kimerülnél, jót tesz a hajnak-körömnek és a szívnek/keringésnek.
Nem tudom milyen munkát végzel, hogy mennyire vesz igénybe fizikailag. Illetve milyen edzéseket végzel? Munkahelyen mennyire ér sok stressz? Vízvisszatartó és puffasztó hatást fogsz tapasztalni, ha sokat idegeskedsz, szorongsz.
Este 11-ig próbálj meg lefeküdni aludni, utána nem annyira pihentető az alvás, így a minősége romlik. Alvás közben tud a szervezet javítani, akkor töltődik fel és még kalóriákat is égetünk közben.
Követsz valamilyen diétát? Miket szoktál enni egy átlagos napon? A fogyókúrás termékeket nem ajánlom, nagy marketing fogás, de sokkal jobb, ha az ember inkább odafigyel és próbál friss dolgokat enni, főzni. Én például tervezem a szénhidrátot lecsökkenteni, és jobban odafigyelni az adagméretekre. Ha előttem van, akkor feszülésig eszem magam, és ezért híztam. Illetve jól meg kell rágni az ételt, hogy ne csak átmenjen rajtunk és ne puffadjunk.
Szedsz vitaminokat és ásványi anyagokat? Hiányuk vezethet diszfunkcionáláshoz nagyjából minden részünkben, illetve túlfogyasztásuk miatt hízás léphet fel.
Arra is van esély, hogy valami hormonális avgy egyéb egészségügyi probléma áll a háttérben. Háziorvoshoz, ha elmész, akkor el tudod neki mondani a fenti kérdésekre a válaszokat és kérhetsz tőle beutalót vérvételre. Nagy eséllyel kimutatja van kóros eltérés vagy sem. Illetve kikérheted a tanácsát, hogy ő hova küldene. Pajzsmirigy helytelen működése tud csúnya dolgokat csinálni, de orvos tudja biztosra megmondani mi állhat orvosilag a háttérben.
Nagyon szépen köszönöm a választ.Meg is lesz,hogy mi a bibi.Solar iszom 3-4 liter.Zöldt tea és hasonló zöld teán alapuló tea keverékek napi 2-3 csésze megvan.Pajzsmirigyem rendben van,a hormonjaim is.
Szedek vitaminokat.C,D,Spirulina(mikor eszembe jut)Cink+c-vitamin,tőzegáfonya+c-vitamin.
Jelenleg szedek Tummy Toxos Slimbioticot és Carnifitet.
Nem ülő munkát végzek,egész nap mozgásban vagyok.Hétvégék vagy éjjelesek gyengébbek de hétköznap nappalosban egyik lábam itt a másik ott.
Szóval mozgás azért van.
Na de az alvás..ezzel lesz a gond.Rendszertelenül alszom néha csak pár órát.
Ha nappalos vagyok ejjel 1-ig is fent vagyok és 4:30 kor ébredek.Ha ejjeles vagyok akkor miutan hazaértem délelőtt alszom pár órát.Néha alszom 8-10 órát is de sokszor nem ébredek kipihenten.
De nemtudok elmenni este 10-11 kor aludni.Nembírok elaludni.
Valami tanács esetleg?
Figyelek,hogy ne egyek sok szénhidrátot.Egyaltalan nem eszek fehér kenyeret,pékárut,tésztát,krumplit.
Mindenből próbállom az egészséges változatot megtalálni,elkészíteni.
Fogyókúrás termékek,háát Update termékeket szoktam vásárolni.Nem ragaszkodom hozzá de majonézt,kecsapot.Nem eszem ezeket minden nap de ha kellene legyen othon.Néha kakaós csigát,azt szeretem és ha megkívánom az édes reggelit ezt szoktam venni de ez max havi 1alkalom.
"Rendszertelenül alszom néha csak pár órát." Ez lesz az egyetlen és legsúlyosabb tényező.
Ha édes reggelit szeretnél, otthon akármilyen összeállítással csinálhatsz zabkását, hihetetlenül egyszerű, laktat és jót tesz emésztésnek (rengeteg rost is van benne, szóval beleket is kipucolja). Amikor csinálok őrölt chia és len maggal szoktam megspékelni és kis fahéj a tetejére (plusz cukrot próbálom kerülni, de így is nagyn finom :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!