Vannak olyan ételek, amik nem kifejezetten diétásak, de kevés kalória van bennük?
Hát a példáid mindegyike lehet kevés meg sok kalóriás is az összetevök arányától meg a mennyiségtöl függöen.
Alapvetöen olyan ételek, amik nagyrészt zöldségfélékböl állnak, nem túl sok kalóriásak, feltéve, hogy nem teszik tele ezeket zsiradékkal - a tejföl, fözötejszín IS elég sok zsiradéktot tartalmaz, meg széhidrátokkal.
Cukkini, karfiol, brokkoliy spenot, turo, turos bármi, light sajtkrém, magas hústartalmú sonka, karalábé, barack, piros bogyós gyümölcsök, főtt bulgur vagy köles,
Körözött a vaj miatt kifejezetten sok kalorias
"Körözött a vaj miatt kifejezetten sok kalorias"
NEM feltétlen, ez a vaj mennyiségétöl függ a többi összetevöhöz viszonyítva.
Köszi a válaszokat. ^^
Fura, én nem is tudtam, hogy valaki rak vajat a körözöttbe.
Kiskoromban egészséges túrónak hívtam :D Nálunk túró, tejföl, őrölt paprika, fokhagyma és hagyma van benne csak.
Tényleg attól függ, hogy készíted el az ételt. Pl. én a pörköltet zsiradék nélkül, sovány húsból csinálom, és nagyon alacsony kalóriatartalmú. Körözöttből én is kihagyom a vajat, sovány túróból csinálom. Rántott cukkinit olaj nélkül, air fryerben sütöm. Bármilyen leves krumpli és tészta nélkül... krémlevesek önmagukkal sűrítve, nem pedig tejszínnel.
Bármilyen ételt el lehet alacsony(abb) kalóriásan készíteni...
A 8-asnak nagyjából igaza van, de a krumplit nem kellene kizárni, az nem igazán sok kalória (annyi, mint a borsó azonos súly esetén)
De tényleg rengeteg helyen lehet a zsiradék mennyiségét csökkenteni, azzal sok kalóriát meg lehet spórolni.
PL. a körözöttben is a túró nem sok kcal, a tejföl jóval több 100 g-ra nézve, ezért érdemes az arányokkal játszani - több/sok túró, kevés tejföl.
A hagyományos zöldséglevesek kevés zsiradékkal, tészta nélkül kifejezetten kalóriaszegények, ahogy a fözelékek is, ha sok zöldséget és kevés rántást/habarást teszel bele, a rakott ételek esetében ki lehet hagyni a rizst (szerintem eleve nem passzol bele, de ez egyéni ízlés kérdése), és a tejföl mennyiségét is minimalizálni érdemes (meg az edényt nem kell alul kikenni zsiradékkal!)
A kínai tipusú ételek szintén sok zöldség, kevés zsiradék felhasználásával kevés kalóriásak lehetnek, ugyanígy az indiai és egyéb ázsiai fogások is.
A lecsó különbözö variációkban szintén jó ötlet lehet, ha semmiféle szalonnát, kolbászt vagy hasonló zsírbombát nem teszel bele, csak zöldségfélékböl kevés olajon is jó ízü és gyakorlatilag csak az olaj az benne, ami kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!