Amikor valaki extrém nagy fogyáson megy át, akkor ugye a felesleges bőr ott marad, ezt lehet látni ezeken az előtte-utána fotókon, erre gondolok: [link]
Ez a plusz bőr idővel eltűnik vagy műtét nélkül örökre megmarad?
160kgról fogytam le 80ra úgy, hogy a bőröm tudta tartani a tempót, nem kell eszettlen allat módjára csinalni és nincs gond... egyéb esetben műtét... de ha meg műtét után egyszer ezkezdesz hízni... azt nem köszöni meg a bőröd sem.
2022. jún. 3. 14:15
4/13 anonim válasza:
Nem vagyunk egyformak, ez genetika is szerintem. Harmas valaszolo inkabb nekem kozelit egy kisebb csodahoz, de elhiszem neki :D
Egy baratnom nagyon kemeny sporttal es persze megfelelo etkezessel fogyott 60 kilot, tok normalis utemben, nem honapok, hanem evek alatt. Sajnos sok bore maradt igy is.
En “csak” 20 kilot fogytam, de nekem meg a mellem lett undorito tole, elvesztette a formajat, log is.
Szoval van ilyen is.
2022. jún. 3. 14:23
5/13 anonim válasza:
Ha nagyon nagy bőrmennyiség maradt, akkor az bizony nem fog visszamenni. Ha viszont minimális, akkor az ember edzéssel tud rajta kicsit segíteni, egy kis izommal. Én 45 kg-t fogytam, én inkább úgy jellemezném magam, hogy nem vagyok olyan feszes (has, comb), viszont így kifejezetten nekem nem lóg a bőröm. De sajnos igen, ha az embernek rendesen lóg a bőre, akkor az nem tud eltűnni, mert na, hova tűnne?
2022. jún. 3. 14:29
6/13 anonim válasza:
3 vagyok, nem vagyok full feszes, itt ott vannak ráncok, ha hajolok, akkor gyűrődik, látszik, hogy sokat fogytam ki a bőrömből, de nem ilyen lógós undorító...
Amúgy en is 5 év alatt
2022. jún. 3. 14:32
7/13 anonim válasza:
Azért ez eléggé szélsőséges eset, ami a képen van. Én is fogytam étrenddel + sporttal 10 kilót még régebben és nem 3 hetembe telt. Azt kéne sokaknak először is megérteni, hogy a normális, tartós fogyáshoz idő kell. De van, aki elkezd hétfőn pl. futni meg étrendezni és péntekre már 5 kilóval könnyebb akar lenni. Hát az úgy nem megy.
2022. jún. 3. 15:52
8/13 anonim válasza:
Ezek a bőr feleslegek / bőr maradványok, általában a hírtelen nagy fogyás eredménye. És ez a bőr felesleg is jó néhány plusz kilót jelentenek, amiből fogyni nem lehet. Az ilyen hírtelen nagy fogyás után ott maradt bőr feleslegtől csak műtéti úton lehet megszabadulni. Az ilyen műtéteket, sztk alapban nem támogatja, kivétel, ha életmentő műtétről van szó. De az ilyen bőr eltávolító műtéteket, jelenleg csak privát magánban / fizetősben távolítják el. Tudom mert nekem is van ilyen bőr feleslegem, és én is utána jártam a kérdésnek, hogy hogyan lehetne el távolítatni.
2022. jún. 3. 17:37
9/13 anonim válasza:
Nem csak a hirtelen nagy fogyastol alakul ki, azert ha valakin 60-80 kilo felesleg van, az nem tunik el nyomtalanul.
Es allami alapon vegeznek ilyen muteteket, de vannak feltetelei. Azt nem tudom, hogy most a covid helyzet miatt mi ujsag a nem eletmento mutetekkel, lehet, hogy emiatt meg mindig nincs ra lehetoseg, de alapvetoen van.
2022. jún. 3. 17:50
10/13 anonim válasza:
8as akkor nagyon rosszul járt utána. Végeznek tb alapon ilyen műtèteket fogyás után. 10-12 BMI csökkenés a feltétele és súlytartás.
Én 50 kilót fogytam, maradt bőr jócskán, a hasplasztikán már túl vagyok, a mell lesz a következő. Én beletörődtem, hogy ez is vele jár. Eleve nem csak a fogyás, hanem előtte már a császárok, szoptatások is megviselték a testem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!