Keveset vagy sokat iszok?
Ma pl meg ittam kereken 3liter vizet , ez az én 60kg omhoz és 160 cm-remhez kevés vagy sok.
Vagy mi számit már károsan sok víz fogyasztásnak kb hány liter? És mennyi lenne a napi minimum?
"Egy egészséges felnőttnek naponta több mint 7-8 liter vizet kellene meginnia ahhoz, hogy felülmúlja a szervezet vízkiválasztó képességét."
Napi 2-3 liter pont a minimális küszöb. Bizonyos számítások szerint az ember akár napi 1,5 liter vízzel is képes működni rövidtávon, de az már egészen biztosan érezhető tüneteket okoz. A napi 3-4 liter menjen, pláne ha fizikailag aktív vagy. Én nyári edzésnapokon van hogy napi 5-6 liter vízet is képes vagyok elfogyasztani, mert a szárazság és a dehidratáltság miatt igényli a szervezetem.
"Napi 2-3 liter pont a minimális küszöb. Bizonyos számítások szerint az ember akár napi 1,5 liter vízzel is képes működni rövidtávon, de az már egészen biztosan érezhető tüneteket okoz."
Egyedül nyáron tudom teljesíteni a 2-3 litert, de télen van, hogy 1 liter sincs meg 1 napra...semmi bajom, semmi tünet nincs miatta...
Örülünk, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat, de ami neked valami oknál fogva működik (egyelőre), az nem feltétlenül működik másoknál, például a kérdezőnél. Szerencsére itt jön képbe a tudomány:
"The U.S. National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine determined that an adequate daily fluid intake is:
About 15.5 cups (3.7 liters) of fluids a day for men
About 11.5 cups (2.7 liters) of fluids a day for women"
Ez az egészséges minimum tehát hosszútávon: átlagos férfiaknak napi 3.7 liter, átlagos nőknek napi 2.7 liter. Ez alá nem célszerű menni, pláne az átlagosnál nagyobb testsúly, nagyobb fizikai aktivitás, betegség, magas hőmérséklet esetén.
2 liternél kezdődik az ideális. Az meg hülyeség hogy valaki jól érzi magát kevesebbel. Én abszolút jól éreztem magam napi fél liter vízzel, amíg kórházba nem kerültem kiszáradással. Hiába éreztem jól magam.
A 2-3 liter ideális. Télen 2, nyáron 3, ha sportolsz, több
Kb 4,5-5 liter sima víz már káros lehet, kimossa a vitaminokat és ásványi anyagokat. Ha más folyadék is van közte, jobb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!