Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Keveset vagy sokat iszok?

Keveset vagy sokat iszok?

Figyelt kérdés

Ma pl meg ittam kereken 3liter vizet , ez az én 60kg omhoz és 160 cm-remhez kevés vagy sok.

Vagy mi számit már károsan sok víz fogyasztásnak kb hány liter? És mennyi lenne a napi minimum?

2022. máj. 23. 16:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
64%

"Egy egészséges felnőttnek naponta több mint 7-8 liter vizet kellene meginnia ahhoz, hogy felülmúlja a szervezet vízkiválasztó képességét."

[link]

Napi 2-3 liter pont a minimális küszöb. Bizonyos számítások szerint az ember akár napi 1,5 liter vízzel is képes működni rövidtávon, de az már egészen biztosan érezhető tüneteket okoz. A napi 3-4 liter menjen, pláne ha fizikailag aktív vagy. Én nyári edzésnapokon van hogy napi 5-6 liter vízet is képes vagyok elfogyasztani, mert a szárazság és a dehidratáltság miatt igényli a szervezetem.

2022. máj. 23. 17:06
 2/23 anonim ***** válasza:
75%
Tudtommal kóros vízfogyasztás nincs. Nekem orvos azt mondta, hogy kb 2,5-3 l folyadékra, főleg vízre lenne szükségem naponta. 50 kg vagyok.
2022. máj. 23. 18:34
 3/23 anonim ***** válasza:
85%
Nyáron inkább kevés, de még így is bőven jobb, mint amennyit sokan isznak. Én nagyon magas fizikai aktivitás mellett 5-6 litert iszok meg minimum, nagy melegben még többet.
2022. máj. 23. 19:09
 4/23 anonim ***** válasza:
33%
Hát többet ne igyál de elég lenne a te súlyodhoz két liter is és még meleg sincs annyira.
2022. máj. 23. 19:41
 5/23 anonim ***** válasza:
89%
Sűrű vizelés esetén amikor a színe víz jelleg akkor sok. Száraz bőr karikas szemek porló bőr repedt száj sárga vizelet esetén kevés .
2022. máj. 23. 21:09
 6/23 anonim ***** válasza:
44%

"Napi 2-3 liter pont a minimális küszöb. Bizonyos számítások szerint az ember akár napi 1,5 liter vízzel is képes működni rövidtávon, de az már egészen biztosan érezhető tüneteket okoz."

Egyedül nyáron tudom teljesíteni a 2-3 litert, de télen van, hogy 1 liter sincs meg 1 napra...semmi bajom, semmi tünet nincs miatta...

2022. máj. 23. 22:32
 7/23 anonim ***** válasza:
83%

Örülünk, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat, de ami neked valami oknál fogva működik (egyelőre), az nem feltétlenül működik másoknál, például a kérdezőnél. Szerencsére itt jön képbe a tudomány:

"The U.S. National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine determined that an adequate daily fluid intake is:

About 15.5 cups (3.7 liters) of fluids a day for men

About 11.5 cups (2.7 liters) of fluids a day for women"

[link]

Ez az egészséges minimum tehát hosszútávon: átlagos férfiaknak napi 3.7 liter, átlagos nőknek napi 2.7 liter. Ez alá nem célszerű menni, pláne az átlagosnál nagyobb testsúly, nagyobb fizikai aktivitás, betegség, magas hőmérséklet esetén.

2022. máj. 23. 22:45
 8/23 anonim ***** válasza:
37%
Le lehet pontozni, de ha jól érzi magát valaki max másfél literrel, akkor nem kell riogatni, hogy már pedig inni kell 2-3x annyit .. . Nem én vagyok az egyetlen kis igényű, az egy átlag, amit legtöbb helyen írnak...a test pedig igen, jelezni fog, de nem kell bele beszélni, hogy már pedig tünetei lesznek...
2022. máj. 23. 22:59
 9/23 anonim ***** válasza:
45%
Télen úgy fél-1 litert iszom, nyáron munka közben 3-4 litert, egyébként max 2 litert. Ha nem vagyok szomjas nem iszom, a testem majd jelez, ha kell neki folyadék. A brit tudósok adatait meghagyom a könyveknek.
2022. máj. 24. 07:08
 10/23 anonim ***** válasza:
38%

2 liternél kezdődik az ideális. Az meg hülyeség hogy valaki jól érzi magát kevesebbel. Én abszolút jól éreztem magam napi fél liter vízzel, amíg kórházba nem kerültem kiszáradással. Hiába éreztem jól magam.

A 2-3 liter ideális. Télen 2, nyáron 3, ha sportolsz, több

Kb 4,5-5 liter sima víz már káros lehet, kimossa a vitaminokat és ásványi anyagokat. Ha más folyadék is van közte, jobb a helyzet.

2022. máj. 24. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!