Reggelit hogyan lehetne megoldani annak, aki nem szokott
reggelizni?
Figyelt kérdés
Tippeket, tanácsokat keresekek. Nemrég kezdtem el a fogyókúrámat, nem gyors, hanem hosszútávú megoldást szeretnék. Az elmúlt 2 évben roppant egészségtelenül éltem és érkeztem, ezen kezdtem el változtatni, célom 20 kilót leadni. A problémám a reggeli. Fontos lenne az étkezés, nagyobb energiát is adna, de eddig nem reggeliztem, csak megittam egy tejeskávét (mondtam, hogy egészségtelenül éltem...). Azt hittem csinálok egy tükörtojást és minden jó lesz, de arra nem számítottam, hogy képtelen leszek megenni. Konrétan rosszul leszek, miután megettem, alig bírtam letuszkolni 1db tojást. Ezzel 3 hete küzdök, nem változott semmi, ezért kérek segítséget, esetleg tudok-e valamilyen megoldást, vagy jártatok már így? Próbálkoztam gyümölcsökkel, de miután megettem, rá 1 órára borzasztóan éhes lettem.
Ha nem tudsz reggelizni, akkor ne reggelizz. Nem lesz semmi baj és a fogyás sem lesz lassabb. Összkalória legyen rendben, de hogy azon belül te hogy osztod el az étkezéseket, nem számít.
2022. ápr. 30. 17:39
12/17 anonim válasza:
Nem kötelező a reggeli, egyéni preferencia.
Ha nem megy, ne erőltesd, az össznapi kalóriabevitel a fontos.
2022. ápr. 30. 18:22
13/17 anonim válasza:
Sosem reggelizek, fél hatkor kelek és jó esetben 11 körül, rosszabb esetben 1-2 körül eszek először.
Sose ment az 5x-i étkezés, még a három is sok, általában 2 étkezésem van egy nap.
Próbáltam már én is reggelizni, de alig bírtam lenyelni ráadásul hamar éhes lettem utána, plusz elaprózódik a napi keret és egy egy etkezesre kevesebb mennyiség jut.
2022. máj. 1. 07:25
14/17 A kérdező kommentje:
Huh, köszi. Magam csinálom a tervet, és szinte mindenhol csak azt hallom és olvasom, hogy a reggeli milyen fontos. Akkor nem leszek kétségbe esve, ha nem megy :)
2022. máj. 1. 08:55
15/17 anonim válasza:
Elég sokan vannak, akik egy sablonba akarnak erőltetni mindenkit, ami hülyeség. Mindenki más valamennyire, más a napi ritmusa, genetikája.
Olvastam olyan cikket is, ami a 6 után ne egyél hülyeséget nyomatta, s az orvosi alátámasztására az időszakos böjt orvosi ajánlásait, kutatásait hozta.
Lényeg, a lényeg: Ha nem tudsz enni reggel, mert rosszul leszel, akkor étkezz először akkor, amikor már kívánod is.
2022. máj. 1. 10:00
16/17 anonim válasza:
Úgy ahogy a 13as írta. Ne erőltesd ha nem megy. En sem bírok reggelizni , kifordul a számból minden. Plussz egész nap éhes vagyok utána. Én is hétkor kelek és legtöbbször délig semmit nem kajálok. Napi két három étkezéssel simán elvagyok.
2022. máj. 1. 11:43
17/17 anonim válasza:
Hat, en is ilyen 11 korul reggelizek, elobb nem tudok. 11 korul viszont olyan szinten megehezek h nem birom ki ebedig. Amugy ha nincs belole emesztesi problemad, elhagyhatod a reggelit.
Azt is eszre vettem h ha nagyon bevacsorazok, akkor ebedig masnap egyaltalan nem leszek ehes. Ezzel is kiserletezhetsz h megnezed ehes leszel-e reggel ha csak egy konnyu vacsit eszel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!