Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogynak ezek az...

Miért nem fogynak ezek az emberek?

Figyelt kérdés

Adott egy mondjuk egy 90 kiló feletti nő. Miért nem tudnak lefogyni? Olvasgatom kismama csoportokban is, hogy pl 100 kilóval esett teherbe, 115 lett szülés után és hiába próbálkozik nem megy le.

Értem én, hogy anyagcsere zavar, pajzsmirigy stb. De ha teszem fel 1 évig 1600 kalóriát fogyaszt, napi 5x-i étkezéssel, megfelelő testmozgással (kalóriadeficitben van), hogy hogy nem tud lefogyni????

Ha kevesebb kalóriát visz be, mint amennyi szükséges, akkor hogy-hogy nem fogy valaki?

2022. ápr. 9. 09:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%

Neked milyen szenvedélyed vagy feszültséglevező (napi túlélési) technikád van?

Na, nekünk az evés az.

2022. ápr. 9. 09:24
 2/18 A kérdező kommentje:

Félreértesz, én most azokról az emberekről beszélek, akik folyamatosan állítják, hogy ők mindent megtettek, de nem tudnak fogyni.

Amúgy pedig ennyi? Feszültséglevezetés és akkor minden el van fogadva? Akkor az alkoholistát, meg a drogost se kéne bántani

2022. ápr. 9. 09:42
 3/18 anonim ***** válasza:
62%

Akkor fog lefogyni, ha elkezd fogyózni. De van, aki nem akar és nincs ezzel semmi baj. Saját testük, saját életük, azt csinál mindenki amit szeretne. Mindenkinek magával kell foglalkoznia.

Ezen kívül sokan evészavarban szenvednek, hiszen nem csak az anorexia nervosa létezik, van sok más fajta is, mint például a túlevés. Lehet észre se veszik, mit csinálnak, csak majd 2óra múlva esik le, hogy mi történt. Ezt is egy lelki seb, trauma okozza és amíg az nincs kibogozva, addig sajnos nem tudnak meggyógyulni.

Más betegség is lehet az oka.

De attól ugyanolyan emberek, és egy embernek a másiktól ilyet nem szabad elvárnia (hogy fogyjon le). Csak az embernek saját magától.

2022. ápr. 9. 09:44
 4/18 anonim ***** válasza:
33%

Kitágult a hasuk, többet esznek. Sportra nincs idejük a gyerek mellett, nem mindenkit támogat a férje vagy a nagyszülő hogy el tudjon járni kocogni vagy valamilyen sportra.

Meg mint említették már sokaknak feszültséglevezetés az evés. Végre elaludt a gyerek, van egy kis én-idő és befalnak ezt-azt.

5/18 anonim ***** válasza:
47%

nincs háttértudásuk és tápanyagismeretük

anélkül pedig senki sem tud lefogyni

6/18 anonim ***** válasza:
59%

#3 vagyok, most láttam a 9:42kor kiírt válaszodat.

Igen, aki ezt mondja az bizony nem tett meg mindent, ebben igazad van.

És igen, én elszoktam nézni, amíg gyógyulnak. Ha egy ember nem szeretne kigyógyulni, akkor a saját életét kockáztatja. Legyen az éhezés, túlevés, alkoholizmus, drogfüggőség, cigaretta függőség.

Mind az élet kárára megy és csak az illető tudja elhatározni, hogy "na én meggyógyulok minden áron"!

Ezeket az embereket pedig becsülni kell

2022. ápr. 9. 09:47
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

Hormonháztartás nagy úr, nekem volt problémám vele, hidd el, ha már ébredéskor kimerült vagy, erőtlen, akkor nem fogsz tudni semennyire sem tornázni, mozogni, koncentrálni. Ha a szervezet nem működik jól, akkor nem lehet elvárni a korábbi reakciókat. Igen, vannak olyan betegségek, amikor a test csak azért is zsírt tartalékol, miközben izmot bont a működéséhez szükséges energiához, meg olyanok is, amikor folyamatosan farkaséhes valaki.

Aki meg nem testi beteg, az simán lehet lelki beteg vagy kimerült, stresszes stb., ami miatt tényleg nem tud még a fogyásra is figyelni.

S ne feledjük, hogy rengeteg a tévhit, tudatlanság stb.

2022. ápr. 9. 09:56
 8/18 anonim ***** válasza:
82%

Az a baj, hogy ilyen esetben a test saját maga ellensége egy idő után. Ha te mondjuk nyaraláskor, húsvétkor, karácsonykor stb 2-3 napig nem figyelsz, mit eszel, akkor maximum egy kis teltségérzet, plusz egy kiló, na bumm, majd elmúlik, 1-2 hét múlva már nem is emlékszel rá.

Nekem pl. egy ugyanilyen szituban átlagosan +5 kilót jelent, és ott is marad, ahol van. És nem arról beszélek, hogy napokig zabál az ember, szóval ne erre gondolj.

Aki ilyen kövér, annak folyamatos jojózás az élete. Lemegy két kiló, feljön hat. A folyamatos önsanyargatás az egyetlen, ami működik, és ha valakinek ehhez nincs elég lelkiereje, akkor kilátástalan a küzdelem.

2022. ápr. 9. 11:13
 9/18 anonim ***** válasza:
69%
A legtöbb ilyen ember egyrészt nem tartja be a kereteket, mert pl csak a fö étkezéseket számolja be, az itt-ott bekapott pár falatokat nem, keres mindenféle mentséges, miért nem sportol - nem kell sehová járni, otthon a szobában is lehetne intenzíven mozogni, súlyzózni, stb, nincs megfelelö ismeretük - lásd a válaszok nagyobb részét (kitágult has, meg hasonlók -, illetve sokan csak mondják, hogy megtesznek mindent, mert különben piszkálják öket a többiek.
2022. ápr. 9. 11:14
 10/18 anonim ***** válasza:
91%

Az átlagembernek halvány fogalma sincs a biológiáról, fogyásról, testösszetételről, tápanyagokról.

Adott mondjuk egy egészségtelen gyerekkor (hatalmas adagok, zsíros-rántott-cukros-lisztes ételek, édességek, chips, kóla), aztán felnőttkorban próbálkoznak, tud futni 10 percet összesen, az az edzés, mert eddig az sem volt, az étrendjén meg annyit változtat, hogy kevesebbet eszik (= még mindig sok, és szr is), max kenyér helyett pirítóst eszik, mert "az fogyaszt", meg "6 után nem eszik".

A legtöbb ember, aki komolyan veszi a fogyást és éltmódot vált, utánaolvas, le tud fogyni és érteni is fog hozzá, hogy hogyan tartsa meg a súlyát egészségesen.

A legtöbb esetben egy jó nagy adag önfelmentés és kifogás is van a háttérben.

2022. ápr. 9. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!