Mióta fogyókúrázók állandóan fázok és véres a székletem mitől van?
Véres széklet ha friss és kívülről véres “csak”, akkor túl sok a rost és mindig megreped, sérül a végbeled mert nagy a csomag és nagyon erőlködnöd kell.
Ha fekete, alvadt véres a szeklet, vagy általánosan “belül” is véres az belső vérzés jele. Azonnal orvoshoz kell fordulni.
A fázás lehet energia hiány jele vagy láz, valamilyen gyulladás. Szerintem vagy van valamilyen betegséged vagy irgalmatlanul szar az étrended.
A haziorvosod én a helyedben mindenképpen felkeresném és majd o elmondja hogy dietetikus vagy belgyógyászat.
Ha folyton fázol az pajzsmirigy-problémára utalhat, nézess vérképet/ultrahangot.
Ha sok rostot fogyasztasz, attól pont nem kéne, hogy véres legyen a székleted, mert nem kellene erőlködnöd sem. Lehet belső aranyér, ha alvadt a vér az viszont komolyabb probléma is lehet, mindenképp orvos! De, ha friss a vér akkor is érdemes felkeresni, nyilván az is lehet komolyabb gond.
Szia!
Elmúlt azóta? Voltál vele dokinál?
Jól írták előtte, ha piros és rajta van pl csíkokban/foltban az végbél eredetű dolog, ha sötét, bő mennyiség és elszínezi az egész székletet az nagyobb baj.
Picivel is jobb elmenni, proktológushoz javallott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!