Úgy utálom magam. Mi bajom lehet?
Előre is nagyon köszönöm annak aki elolvassa és mond pár segítő szót...
23 éves lány vagyok. 165 cm 72 kilóról indultam, szépen lefogytam június óta 60 kilóra (ebből az első egy hónapban volt számottevő a fogyás). Naponta ötször ettem, egészséges ételeket, odafigyeltem hogy mit kajálok. Kenyeret, krumplit, lisztes dolgokat elhagytam, egyedül az édes ízektől nem tudtam megválni, de azokat is igyekeztem megoldani hogy legalább tápláló legyen pl diákcsemege, müzliszelet.
A mai nap viszont volt egy borzalmas falási rohamom és már nem ez volt az első a héten. Komolyan elgondolkodtam a hánytatáson is, úgy gyűlöltem magam. Csak álltam a vécében de nem tudtam magam rávenni...
Volt egy normális reggelim (szójalisztből palacsinta édesítővel) és ebédem (spenót tojással, rendes adag) erre fel megettem kb 8 müzliszeletet, kb 200 g kesudiót (ez csak maga van 1200 kalória!!) és kb 300 g aszalt gyümölcsöt. Meg még két zabpelyhes kekszet. Majdnem mindent felzabáltam ami volt itthon.
A múltkori alkalom -pár napja- hasonló volt csak akkor csokit meg lisztes kekszeket is bezabáltam. Nem tudom miért történik ez mikor semmit se tiltottam eddig se magamtól a diéta során és tudtam türtőztetni magam! Pl csak 25 g olajos mag, csak két db keksz stb...
Ugye ez már abnormális? Mit tehetek ez ellen, csak pszichológus? Félek hogy minden leadott kilót visszaszedek így... A falási roham egy nagyon durva dolog, egyszerűen nem bírok leállni mikor rám jön... Volt már valakinek ilyen problémája??
Fuu.Én tudom milyen...sajna nálam kialakult egy rohadt étkezési zavar szóvaaal tudom....
Zabarohamnál fontos,hogy ha rádjön...
kezdj el inni.Igyál annyit,hogy már fájjon a hasad.Utána feküdj le,kezdj el olvasni,vagy próbálj aludni.Vagy ha nem iszol,akkor kezdj tornázni.Első pár percnél még enni akarsz,aztán elfelejted.Vagy ha nagyon enni akarsz akkor gyümölcsöt,zöldséget,kefírt.Lehetőleg magas víztartalmút.Vagy csinálj zabkását/tejberizst/tejbedarát.Amitől megtelsz.
Ha már zabáltál....ne kompenzálj.Meg ne próbáld.
Nem szabad mert utána megnyugszol,hogy dejó nincs bennem/ledolgoztam,nincs semmi gond,ha legközelebb ilyen van újra megcsinálhatom.Szóval ilyenkor úgy fogod fel,hogy akármikor zabálhatsz,csak hánynod kell,vagy hashajtózni/tornázni.De nem.Ez nem így van.Nem szabad elkezdeni,mert komoly addikció alakulhat ki.És a végén nem tudsz leállni.Akkor kapsz csak észbe,ha a hashajtó miatt tönkremennek a bélbolyhaid,az emésztésed.A hányás miatt feltörő gyomorsav kimarja a torkod és a fogzománcod.Szóval nem éri meg.Ilyenkor is ülj le.Kicsit bánkódj,fogadd meg hogy soha többet.És írd le egy füzetbe hogy mi volt,mikor volt,hogy érezted magad.Így ha újra rád tör csak megkell nézni a füzetet,és az erőt ad,hogy ne.
Bocsi az összevissza szóáradatért,csak még korán van.
14/L
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Nagyon sokat segítettetek, mindig vissza fogok nézni ehhez a kérdéshez amikor elgyengülök.
A paleolit táplálkozásról szóló könyvet egyébként most olvasom, nagyon érdekes. Kicsit sok korlátot állít fel amit mondjuk egy mai ember nehezen követ, de elgondolkodtató.
Utolsónak: én is szorítok neked, sok sikert a maradék 10kg leadásához -biztosan menni fog- és a kistesóhoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!