Úgy utálom magam. Mi bajom lehet?
Előre is nagyon köszönöm annak aki elolvassa és mond pár segítő szót...
23 éves lány vagyok. 165 cm 72 kilóról indultam, szépen lefogytam június óta 60 kilóra (ebből az első egy hónapban volt számottevő a fogyás). Naponta ötször ettem, egészséges ételeket, odafigyeltem hogy mit kajálok. Kenyeret, krumplit, lisztes dolgokat elhagytam, egyedül az édes ízektől nem tudtam megválni, de azokat is igyekeztem megoldani hogy legalább tápláló legyen pl diákcsemege, müzliszelet.
A mai nap viszont volt egy borzalmas falási rohamom és már nem ez volt az első a héten. Komolyan elgondolkodtam a hánytatáson is, úgy gyűlöltem magam. Csak álltam a vécében de nem tudtam magam rávenni...
Volt egy normális reggelim (szójalisztből palacsinta édesítővel) és ebédem (spenót tojással, rendes adag) erre fel megettem kb 8 müzliszeletet, kb 200 g kesudiót (ez csak maga van 1200 kalória!!) és kb 300 g aszalt gyümölcsöt. Meg még két zabpelyhes kekszet. Majdnem mindent felzabáltam ami volt itthon.
A múltkori alkalom -pár napja- hasonló volt csak akkor csokit meg lisztes kekszeket is bezabáltam. Nem tudom miért történik ez mikor semmit se tiltottam eddig se magamtól a diéta során és tudtam türtőztetni magam! Pl csak 25 g olajos mag, csak két db keksz stb...
Ugye ez már abnormális? Mit tehetek ez ellen, csak pszichológus? Félek hogy minden leadott kilót visszaszedek így... A falási roham egy nagyon durva dolog, egyszerűen nem bírok leállni mikor rám jön... Volt már valakinek ilyen problémája??
nem fordult még velem elő, de megpróbálok pár tippet adni, ha újra rád jönne egy ilyen roham:
- idd teli magad, akár egyszerre egy litert is, ha nem bírod a vizet, mehet édes, cukros lé is még mindig jobb mint a nassolás - úgy eltelít, hogy nem fér beléd a kaja és lehet az étvágyad is elveszi
- moss fogat és kend be a szádat ajakápolóval vagy szájfénnyel - nem ér annyit a kaja, hogy összekoszold vele a szádat
- egyél mást, nehéz megállni, de próbálj meg gyümölcsöt vagy zöldséget enni, hátha csak éhes vagy és rendes kajával is jóllaksz
- kérj meg valakit (család, barátok) hogy maradjon veled pár óráig, foglaljon le, ne hagyja hogy tömd magad
- ha teheted menj el otthonról, esetleg mozogj - a futástól elmegy az étvágyad
- ha egyik sem megy, akkor dobd ki az adott kaját ami kísért - nehéz és pazarlás stb de a kukából ugyse fogod kivenni...
- ha már megtörtént a baj, ne okold és utáld magad, próbáld lemozogni és igyál sok teát, esetleg egy nap lébőjtkúrát tisztításnak
és ne aggódj, normális ez, sok fogyózóval megesik, sőt, ha nem csinálsz belőle nagy rendszert még segíthet is, jót tesz az anyagcserének néha egy ilyen
gratulálok az eddigiekért, nyugi, kitartást és sok sikert a továbbiakhoz:)
Igen, nekem volt ilyen problémám, az picit súlyosabb volt. Kényszerevő voltam/vagyok(?), lassan 2 hónapja türtőztetem magam, de pl tegnap ebédre lecsúszott 3 tányér spagetti.
Mindenki majd azt fogja írni, hogy akaraterő kérdése, de ez irtó nehéz, szerintem ezt is tanulni kell. Az én tanácsom viszont igen egyszerű: otthon csak az aznapi kajádat tartsd. Ha egyedül élsz könnyebb, mert pl nálunk van itthon 1 kg tejkaramella...:(:(
Kedves első, köszönöm a tippeket, ezen a listán mindenképp végigmegyek mikor legközelebb rámjön a falási roham, nagyon hasznos!
Hát igen az akaraterőn múlna ami néha van néha nincs :( Én is lejárok futni, edzőterembe is amikor sikerül, ezért még rosszabb érzés hogy beletaposok a saját kemény munkával elért eredményeimbe ilyen hülyeség miatt, mert nem bírom megállni hogy ne faljam fel az egész doboz müzliszeletet..
Az is jó ötlet hogy nem kéne itthon annyi mindent tartani de ezeket a nasikat a közelgő utazásomra vettem amikor nem lesz lehetőségem főtt kaját enni, és nesze... :((((
21:36 - Akkora hiányom nem lehet, amellett hogy mindenből ettem egy kicsit, vitamin/ásványi anyag tablettát is szedek, direkt emiatt.
Szégyellem magam....
Ez hiánytünet. A szervezetben valamely vitamin(ok) vagy/és nyomelem(ek) hiány(oznak)zik, akkor ad utasítást az agy az efféle késztetésre.
A sok víz is jó ötlet, mi több, alapvető. De mellette én táplálékkiegészítők formájában extra adag vitamint vinnék be. (C,D3,calcium és multivitamin, pl daily one,Twinlab) érdemes googlézni a paleo étrendet és a tények-tévhitek-et is. Ott tudományosan is le van vezetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!