Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Heti 5 edzéshez itthon a...

Heti 5 edzéshez itthon a szobabicikli vagy az eliptikus tréner jobb kardiós edzésnek?

Figyelt kérdés

Ki melyiket használja inkább?

A bicikli ahogy néztem picivel több kalóriát fogyaszt

2022. febr. 21. 06:56
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

150 és 300 kalóriát is fogyaszthat mindkettő fél óránként, ez főleg intenzitástöl függ

Ha 20nál több a pluszsúly akkor bicikli, az elliptikus nem kíméli a térdeket

Amúgy a bicikli olyan szempontból rosszabb hogy kegyetlenül nyomhatja az ülés a feneket 20 perc után és jobb mert könnyebb közben pl olvasni

2022. febr. 21. 07:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Mind a kettő ugyan olyan jó tud! lenni. Az a lényeg, hogy ne spórolj rajta és jó minőséget vegyél.

(Tényleg fontos. Én futopadot vettem 1x 60 ezerért. Iszonyú gagyi volt, vissza is küldtem. Nem lett másik végül, mert a jót nem engedhettem akkor meg. ) Illetve a program amit csinálsz. A váltakozó intenzitás a legjobb. Én csak termekben használtam ugyan, de ha tehetném spinningest vennék.

2022. febr. 21. 07:23
 3/8 A kérdező kommentje:
elliptikuson hamarabb felmegy a pulzus es jobban is izzadok...
2022. febr. 21. 07:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem van mindkettő, de biciklit csak akkor használom,ha esetleg izomlazam van az eliptikuson. Nem érzem intenzívnek,de ez egyénfüggő. Én allva szeretek tornázni,így nekem az eliptikus jobban bejön.
2022. febr. 21. 08:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Amelyiket jobban szereted használni, azt vegyél.

Nem azok bukik el senki edzésprogramja, hogy 50 kalóriával többet vagy kevesebbet éget el... hanem azon, hogy rendszeresen és kitartóan csinálja-e.

2022. febr. 21. 09:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Amelyiket jobban élvezed, azt használd.

2. A kalóriaégetés az intenzitástól függ.

2022. febr. 21. 09:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek azzal, hogy azt válaszd, amelyiket jobban szereted. Fontos, hogy tényleg rendszeresen legyen kedved hozzá, és élvezd is valamennyire. Különben el fognak maradozni az edzések.

Én utálom az elliptikus trénert. Ráadásul a teljesen "ép" lábaim is megfájdulnak rajta, olyan kellemetlen érzés. Kerékpáron sokkal többet tudok teljesíteni.

2022. febr. 21. 10:06
 8/8 anonim ***** válasza:
teljesen mindegy az elv ugyanaz
2022. febr. 21. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!