Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akik több éve csináltak...

Akik több éve csináltak gyomorszűkítést, mi a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Próbálok tájékozódni és érdekelne a tapasztalatok.

Köszönöm előre is!

2022. febr. 9. 13:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ez a neve az autoimmun pajzsmirigy betegségnak, ami neked állítólag van. A gyulladás fázisától függően okozhat alul vagy túlműködést. Egyértelmű jele a magas aTPO érték, ebből állapítják meg. (Az enyém pl mérhetetlen, csak az van a vérképemen, hogy 1300<

Ha túlműködik, akkor alacsony TSH társul hozzá, ha alul, akkor magas. Emellett T3 és T4 értékeket szokott nézni az endokrinológus a pontos diagnózishoz. Felteszem, ezekkel a kifejezésekkel már találkoztál, ha nem, akkor keress egy normális endokrinológust. Illetve az említett Duciforradalomnak van autoimmun protokollja, azzal kordában tartható a gyulladás és elindul a fogyás.

2022. febr. 10. 10:08
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm 11-es. Biztos nem jártam már legalább 5 orvosnál, mert a gyógyszerezésemtől függően ugyanolyan szarul éreztem magamat, amíg végre találkoztam egy orvossal, aki hajlandó volt úgy kezelni engem, mint egy embert és nem úgy mint egy számot egy labor papíron.

Ezen felül ezt a betegséget magamnak találtam ki, és nem olvastam utána több nyelven a szakirodalmaknak, hogy pontosan mit is takar a betegségem, mi az alapja, öröklődhet-e, ha esetleg gyereket szeretnék, mit tudnék vele kezdeni és milyen étkezési tanácsokat tudnak adnak általában az orvosok. Ezek után egyáltalán még véletlenül se mentem el gasztroenterológushoz, hogy ledugjanak egy csövet a torkomon (mert az olyan élvezetes), hogy megnézzék, hogy hogyan is áll a testem a gluténhez illetve van-e gyomor gyulladásom, mert egyáltalán soha nem volt D vitamin, B12 és vas hiányom, amire soha nem szedtem semmilyen dolgot extrába és amit nem szedtem az természetesen tökéletesen felszívódott. Nem voltam laktóz és laktulóz teszteken sem.

Ezt mind egyiket se csináltam, hanem olvastam a blikkben egy cikket erről és eldöntöttem, hogy nekem ez van.

Jah várj. Mégsem. Ezt mind és még többet végigcsináltam. De nyugodtan mondjad csak tovább az okosságaidat. De a jövőre nézve segítek neked a GYÍK kérdések megválaszolására:

"az említett Duciforradalomnak van autoimmun protokollja, azzal kordában tartható a gyulladás és elindul a fogyás."

Ennyi volt a válaszodból az érdemes információ. Legközelebb elég ennyit írni, neked is kevesebb idődbe kerül.

2022. febr. 10. 11:08
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Azért erős egó kell ahhoz, hogy valaki hozzászóljon ehhez a támához úgy, hogy bevallja, hogy összesen 5 kg feleslege volt életében...

A gyomorszűkítés akkor szokott beválni, ha valaki a lelki oldalát is helyreteszi a dolgoknak, anélkül nem fog menni.

Ha megoldod a problémát, ami miatt elhíztál, akkor nem fogod visszaszedni. Ha nem, akkor a gyomorszűkítés után is visszahízhatsz.

Sokaknak segít a műtét, motivációt ad, de az sem varázslat. Utána ugyanúgy ki kéne alakítani egy egészséges életmódot.

Én remélem, sikerül a terved, kérdező.

2022. febr. 10. 11:31
 14/19 anonim ***** válasza:
69%

Pont azt mondtam 5 kg felesleggel, mint te :D

Ez nem egó, józan paraszti gondolkodás.

Ha lenne bármilyen csodadolog ami segítene a kérdezőnek, az segítene minden kövérnek. De azon kívül, hogy ne zabálj, nincs más.

Ugyanúgy kell lefogyni 100kg ot, mint 10kg ot. Ha az sikerült, akkor nincs semmilyen akadályozó tényező.

2022. febr. 10. 11:53
 15/19 anonim ***** válasza:
69%

Amúgy a gyomorgyűrű is pont ennyit tud: nem engedi zabálni.

Ha ez magától is menne, ahogy azt állítja, akkor fogyna. Vagyis ha igaz, hogy minden diéta ellenére nem fogy, akkor a gyűrű se fog segíteni. Ha nem igaz, akkor meg diétázni kellene normálisan. Igazából még csak nem is diéta, hanem életmód váltás.

2022. febr. 10. 12:01
 16/19 anonim ***** válasza:
79%

Szokott kommentelni a kalóriabázisos csoportba egy csaj, Kéky Kira a neve ha jól emlékszem, és a youtube csatornáján végigkövette a gyomorszűkítését.

Nekem abszolút ellenszenves a csaj, hiszen ezt az egyszerű összefüggést sem képes meglátni, hogy ha nem kezd el minden diéta után zabálni, akkor nem hízik vissza. Megcsináltatta a műtétet, és most 1200 kalórián él, folyamatosan számolnia kell. Magyarul ugyanazt csinálja, mint a többiek. Csak ő akaratgyenge meg műtétfüggő.

De ha tényleg érdekel a téma, onnan tudsz tájékozódni, kicsit talán túl részletesen is.

2022. febr. 10. 12:07
 17/19 anonim ***** válasza:
11%

azért inkább a kérdező az egobajnok. szép a stílus.

akkor sírj tovább, hogy lehetetlen lefogyni (jah, várj mégse), aztán menj műtétre, aztán gyere rá utólag, hogy felesleges volt, mert így sem megy, nem ezen múlott. jövőre nézve a gyik kérdések feltevésérr: ne tedd.

úgyse tudsz igazoltan szakértő válaszokhoz jutni, a segítő szándékkal írt válaszokat kifigurázod, az igazság meg nem tetszik (vagyis hogy le tudnál fogyni). ezt is pontozd le nyugodtan, valami örömöd azért legyen, aztán menj vissza homokba dugni a fejed.

2022. febr. 10. 20:37
 18/19 anonim ***** válasza:
34%

Amúgy kérdező, ha a hormonjaid miatt nem tudsz fogyni (ami nem létezik), a gyomorgyűrű sem segítene.

Az semmit nem tesz a hormonokkal, hanem fizikailag nem enged túlenni. Ha ezt el tudnád érni magadtól is, lefogynál.

2022. febr. 10. 20:42
 19/19 anonim válasza:
#16-os ez a Kéki Kyra... phhh... Tényleg műtétfüggő, és mint egy csoffadt vénlány..
2022. febr. 12. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!