Valaki ajánlana egy jó diétát? A célom az, hogy ne éheztessem magamat, sokat mozogjak, és tartós legyen. (Ne hìzzam vissza)
Kalóriaszámolás: mindent ehetsz, nem kell éhezned, nem kell semmiröl lemondanod, csak kicsit odafigyelni.
Milyen diétát szeretnél?
Az ilyen előre tervezett párnapos/hetes diéták borzalmasak, általában koplalásra építenek, és semmi hasznuk.
Kalóriát számolj, és menni fognak a kilók.
Életmódváltás: főleg lassan felszívódó szénhidrátok, rostok, fehérjék, "jó" zsírok. Üres kalóriák nullára, vagy minimálisra csökkentése. Sok folyadék (víz).
A fogyás kalóriadeficittel érhető el, kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit a szervezeted felhasznál, így az a zsírból fogja fedezni a szükségletet. (Vagy izomból, ha nem viszel be elég fehérjét)
A tartós (zsírból) fogyás lassú folyamat, egészséges ütemben heti fél kiló. Ha ennél többet fogysz, az főleg víz és izom lesz. Izmot senki nem akar veszíteni, az adja a formát, mellesleg az izom több kalóriát is éget.
Én is azt javaslom, hogy kezdj el kalóriát számolni, nem olyan vészes, van sok app, én yaziot használok. Sokáig kerültem a számolást, mert macerának gondoltam, de aztán végül rávettem magam, és nagyon gyorsan megindultak a kilók lefele, mert bőven több kalóriát vittem be, mint amennyit szabadott volna a fogyás érdekében.
A mozgással, súlyzós edzéssel is rásegíthetsz, de a fogyás elsősorban az étkezésen múlik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!