A fogyást mennyire nehezíti az, ha olajban sült ételt eszem?
Nem gyakran persze. Szinte soha. Csak tegnap étteremben ettem, ott is igyekeztem egészségesen enni. Saláta olíva olajjal, humusz, teljes kiőrlésű pita, édes krumpli. Na ez az édes krumpli volt olajban sült. Ha otthon csinálom, akkor sütőben sütöm.
Nekem az egy új információ volt nemrég, hogy az egészséges olajokban is rengeteg a kalória. Szerintetek mennyire gátolja a fogyást, ha használok olajat? Nyilván ilyen bő napraforgó olajban sült krumplit nem fogok gyakran enni, de én itthon is használok kókusz és olíva olajat. Mit kéne helyette? Vagy tényleg van bennük annyi kalória, mint egy egész étkezésben? (Ezt hallottam egy youtube videóban)
Ki tudod számolni, mennyi kalória van benee, nem youtube videóknak kell hinni. Mérd le, add hozzá a kajádhoz. Ha az olajjal együtt is kalóriakereten belül maradsz, akkor mehet.
Egyébként a tk pitában ugyanannyi kalória van, mint a simában, és bármilyen olaj kalóriatartalma is ugyanannyi kb mint a sima olajé. Max egészségesebb.
Mennyi kalóriát fogyasztasz egy nap?
Azt tudom, de egészségesebb, meg elég belőle kevesebb is. Sajtos kifliből négyet is benyomnék, mert finom, de tk kenyérből egy vagy két szelet is elég, mert nem annyira szeretem :D így azt csak addig eszem, amíg éhes vagyok.
1500-1600-at eszem
Az olajban sult etelekkel az a baj hogy felszivjak az ilajat. Ha már egy evokanalnyit felszivnak az plusz szaz kaloria, ami egy totál felesleges kaloriabevitel, nem ad a testnek tapanyagit de csokkenti a keretet.
Ha az ember ralocsol 2-3 evokanalnyi olivaolajat a salatajara, az tok jo a vitaminoknak es asvanyi anyagoknak a szempontjabol merr jo dokgok vannak az olivaolajban. Viszont ez plusz 2-300 kaloria ami nekem pk egy kisebb étkezés. És akkor még hozzá se adtad azokat az osszetevoket amik az étel fő részét adják.
Az olaj téma kimeríthetetlen de a lényeg hogy főzéshez állatit vagy kókuszolajat vagy kifejezetten ahhoz valo olivaolajat vagy valamilyen napraforgoolajat használj, keveset (ezeknek hevitessel se lesznek rossz tulajodnsagai) 1-2 gramm a hús vagy tojás vagy bádmi alá és annyi. Így nem ragad le és nem is viszel be annyi olajat feleslegesen.
Ha pedig nyersen eszed az olajat pl salatara akkor mehet oliva, tokmag, szolknag, nák, varackmag stb, bármilyen olaj, itt is a mennyiségre kell figyelni
Mivel a zsiradek magas kaloriatartalmu, ezert osszessegeben igeny gatolja a fogyast az olajban sukt etel annyiban hogy amit az etel besziv az plusz felesleges kaloria. De remelem azt se kell mondani hogy ha egyszer étteremben eszel egy édeskrumplit, nem dől össze a világ. Én tegnap egy lángost ettem mert megkívántam, mikozben 1350 kalorian vagyok ezen a heten. 200zal leltem tzl a keretem de ettol nem hizni fogok hsnem ezen az egy napon nem jaruktam hozza a fogyashoz. A tobbin meg igen, mától megy minden tovább a régiben
Ha számolod a kalóriát, hogy nem jöttél rá eddig, hogy az olajokban rengeteg a kalória? Kihagytad a számolásból?
Amúgy egy-egy etkezestől nem dogsz elhízni, és a fogyásod sem ezeken múlik. Az ettermezés után állj vissza a megszokottra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!