Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mitől lesz valakinek tokája?...

Mitől lesz valakinek tokája? Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés

Sok olyan embert látni, aki amúgy nem túlsúlyos, de alkatra inkább a normális testsúly felső felébe tartozik. Azaz nem túlsúlyos, de az ideálisnál mondjuk legfelejebb 5 kg felesleg van rajta, mégis van tokája. Mitől alakul ki? Mit lehet ellene tenni?

Mostanában, hogy a covid óta még korlátozottabbak a lehetőségeim a mozgásra, rám is felcsúszott az átlag súlyomoz képes kb. 5 kg. Bár nem érzem vészesnek, mivel még így is normális a testtömegem, de kialakult egy nem túl nagy, de időnként már látható tokám, ami nagyon zavar. Mit lehet ez ellen tenni? Ha ismét rendszeresen sportolnék és visszafogynám azt az 5 kg-t eltűnne?

Vagy ez inkább életkortól függ? Fiatalabbakon ritkábban látok, inkább ez a 24+ korosztály ahol már előfordul.

2022. jan. 19. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Semmit. Genetikatol függ hova kezd el először raktározni a szervezet.
2022. jan. 19. 21:05
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
Nekem gyerekkorom óta van tokám és egész életemben vékony voltam, söt általánosban mindig azzal foglalkozott mindenki - az orvos is -, hogy rettentö sovány vagyok. A mai napig a 160 cm magassághoz 42 kiló vagyok.
2022. jan. 19. 21:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, ez genetika. Én is ismerek olyat, aki normális testsúlyú, de minimális tokája van. De én pl. anno 40 kg túlsúllyal rendelkeztem, és sosem volt tokám, még akkor sem, mikor annyira el voltam hízva. Amúgy ha ledobnád az 5 kg-t, valószínűleg eltűnne. Aki ilyen, "hajlamos" a tokára, az amúgy nem tud ez ellen semmit sem tenni.
2022. jan. 19. 21:16
 4/8 anonim ***** válasza:
25%
2 akkor nem tokad van hanem nincs állad vagy nem helyesen tartod.
2022. jan. 19. 21:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Vannak erre gyakorlatok youtubon hogyan tüntesd el
2022. jan. 19. 22:19
 6/8 A kérdező kommentje:

5-ös: van aki ezeket már próbálta, és bevált? Igen, én is láttam ilyeneket, de eléggé kamunak tűnnek. Mint az a millió hirdetés, amiben valami hájeltüntető csodaszert reklámoznak, mondván nem kell se sportolnod se fogyóznod, csak vedd meg ezt a méregdrága csodaszert és álomtested lesz. Szerintem egyik sem igaz.

De ha van olyan gyakorlat, ami valakinek valóban bevált, azt kíváncsian várom. :)

2022. jan. 19. 23:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a gyakorlatok pont azert nem válnak be amit az elso irt. Mindenkinej mas a teste, mas sorrendben raktaroz az egyes testreszeken. Te olyan alkat vagy hogy onnan megy le utoljara. Nekem a seggemrol es igy 3 szammal nagyobb gatya kell ami mashol log. Mindenkinek megvan a maga baja.

A tokatornaval kaximum itmositani tudid de zsirt leadni garantaltan nem

2022. jan. 20. 09:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Tehát alkattól függ hol rakódik le, de ha figyelek rá mit eszek és rendszeresen mozgok és elkezdtem fokozatosan leadni a plusz kilókat akkor előbb utóbb az is el fog tűnni.

Köszönöm a válaszokat. Valóban, én sem láttam még olyat, hogy valakin egy kiló plusz sincs mégis van tokaja.

2022. jan. 20. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!