A nagyokosok is 70 óra futással kezdték?
Én is olvastam a válaszokat és engem is felháborított ez a hozzáállás! Nem tudom, hogy hogy lehet ilyen tapintatlannak lenni! Pont nemrég volt a futásról egy film a tv-ben és ott is azt mondták, hogy a futás (meg semmi) nem úgy működik, hogy "na, nem futottam még sosem, de most húzom a cipőm és lenyomok egy félmaratont"! Lehet, hogy először csak tempósabb gyaloglás megy, vagy pár perc kocogás, pár perc séta felváltva. Aztán egyre kevesebb séta kell, egyre nagyobb táv megy, stb. De ezt nem két nap felépíteni. Nem beszélve a szívről, ami nincs hozzászokva a terheléshez, komoly baj lehet belőle, ha hirtelen nagy terhelés éri.
A másik a pszichés oldala a dolognak. Egyrészt, ha valaki azt hallja, hogy "á, 40 perc alatt kár belekezdezni", az lehet, hogy emiatt bele se fog, mert úgyis mindek. Másrészt ha mégis megpróbálja, akkora kudarc fogja érni, hogy az életben többet nem vesz futcipőt a lábára "én nem tudok futni címszóval".
Szóval szégyelje magát az összes olyan válaszoló, aki a sport mennyiségének becsmérlésvel kedvét szegi annak, aki most kezdene bele.
Nem értem, mi a baj azzal, hogy ha leírja, hogy mennyi idő után indul be a zsírégetés. Előtte az izmai raktárát "fogyasztja", amit aztán később a szervezet pótol valahonnan, de mindenképp így is energiát használt fel mozgáshoz, azaz ha ugyanannyit eszik mint eddig, akkor fogyás várható.
Mellesleg a zsírégető tartományban szerintem abszolút nem megerőltető 40-50perc, csupán kell hozzá 1-2 hét, mire eljuthat oda az ember, hogy ennyit végig tud kocogni(a futás legtöbbször már zsírégető zóna fölött van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!