Húst nem fogyasztókhoz lenne kérdésem vagy akik értenek hozzá!?
#1-nek köszönöm az őszinteségét.
Rengetegen mondják ezt, amit a kérdező felvetett. Én úgy látom, hogy olyanok mondják ezt, akik bele vannak kényszerítve abba, hogy magyarázattal szolgáljanak, miért nem esznek húst és tejterméket! Mert azért valljuk be, Mi, húsfogyasztók alkalomadtán számonkérjük a vegákat azért, mert vegák? Hogy lehet ezt csinálni és mégis miért stb...
Szerintem nem muszáj magyarázni!
Én egyébként húsevőként sokkal könnyebben elfogadom úgy, hogy nincs megideologizálva ez egy vegán részéről!
Lehetetlen, hogy ez bármilyen kedélyjavító hatást érjen el! Már csak azért sem, mert az emberek többsége húsevő, azaz akkor az emberek többsége rosszkedélyű lenne?
Én teljesen jól érzem magamat, pl. most is. Semmi bajom nincs se magammal se mással, se a helyzetemmel ahol épp állok, pedig eszem húst! Akkor ez hogy férhet össze?
Szóval ez hülyeség!!!
Azt eltudom képzelni, hogy általános rossz kedélyérzetből egy változás, legyen az bármi is és így legyen az akár az étrendváltozás, ki bír rángatni! DE ez nem jelenti azt, hogy akkor ebből az következik, hogy az a rossz kedélyérzet a húsfogyasztás okán volt!!!
Szalámi, mint nem hús...
Rossz kedvvel és lehangoltsággal pszichológus javasolt, vegetáriánusok és vegánok között eleve nagyobb arányban fordul elő depresszió egy felmérés szerint.
Otthon mindig annyira elterít a zsírban, szénhidrátban gazdag kaja, hogy az elképesztő. Ez különösen azóta realizálódott bennem, amióta kizárólag magamnak főzök. Ergo abszolút lehetséges.
Hogy eszel-e húst, az önmagában tökmindegy. A fehérje egy jól hasznosuló dolog, egészséges húsokat enni. Mondhatni a sovány húsok csak a mai világban értékelődtek fel igazán. Itt a hangsúly azon van, hogy tudatosan táplálkozol.
2 és fél éve kezdtem a vegetáriánus étrendet. Illetve elöször csak peszkitáriánus voltam, mert halat ettem kb heti 2-szer. De tavaly március óta már halat sem.
Én annyi változást vettem észre, hogy az evés utáni kajakóma elkerül. Munkatársaim mind ki vannak dőlve ebéd után, "jajj fáj a hasam, jajj nincs kedvem megmozdulni, jajj de álmos lettem". Én is ilyen voltam régebben, de amióta vega vagyok, ez teljesen elmúlt. Ezt több helyen is olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!