Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 40 kg súlyfeleslegtől kell...

40 kg súlyfeleslegtől kell megszabadulnom. Milyen (főleg térdkímélő) mozgást ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Az étrendváltoztatást már elkezdtem. A gyengéim az édességek és a rendelt gyorskaják voltak, ezeket teljesen kiírtottam, semmi cukros üdítő, semmi nasi, semmi burger king meg hasonlók...

Nem éheztetem magam, leváltottam a kenyeret finn crispre (vagy tk kenyérre), reggelire saját zabkását eszek (natúr zabpehely, gyümölcsök, magok), ebédre főtt ételt, köretnek a krumplit is kiírtottam. Olaj nélkül sütök, nem eszem túl magam stb...

Szóval jó útra léptem. Viszont szükségem van mozgásra is mert home officeból dolgozok így hétköznap kvázi a lakásban mozgok csak, hétvégén mozdulunk ki párommal. Ma egy 15 perces súlyzós edzést csináltam (2 db 2kg-os súlyzóm van) de inkább valami kardió kéne, csak elképzelésem sincs 40 kg plusszal mit csinálhatnék ami nem balesetveszélyes. Borzasztóak a térdeim, rendszeresen kiugrott a térdkalácsom egész életemben, szóval a guggolás/futás/lépcsőzés abszolút kizárva.

Köszönöm előre is!

2022. jan. 4. 18:19
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy számolom a kalóriákat is, 1700at lőttem be az alapján, hogy heti 0,6kg fogyással jövő év januárjára leadhatok kb. 30 kilót.
2022. jan. 4. 18:24
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Séta, úszás, biciklizés. Ekkora túlsúllyal a futás akkor is tilos lenne, ha nem lennének eleve rosszak az ízületeid.
2022. jan. 4. 18:34
 3/13 anonim ***** válasza:
5%
Reggel éhgyomorra meg kell inni 0,6dl almaecetet 2 dl pohárba kiöntve és vízzel felhígítva. Ez megtriplázza a fogyást.
2022. jan. 4. 19:13
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Aquafitness.
2022. jan. 4. 19:38
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Almaecetet felejts el,hülyeség,csak a gyomrot teszi tönkre, tapasztalat.

30kg túlsúlyom van, elipszis trénert vettem, simán megy a 60 perc heti 5x, ízületkímélő,jól átmozgat. Már egy tízest ledobtam étrend és elipszis

2022. jan. 4. 19:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Séta!!! A legjobb hidd el , fokozatosan emeld a távot meg a gyorsaságot!
2022. jan. 4. 20:40
 7/13 anonim válasza:
100%

Én lefogytam 40 kg-t.

20 minusz után egész jól fogsz tudni mozogni már, akkor már válogathatsz.

Gyalogolj kezdésnek. Az is sokat segít.

Kalóriát számoltam én is.

A mozgás szinte semmit nem tett hozzá a fogyáshoz. Inkább csak a fittséget segíti elő. Az 1700 mellesleg elég alacsony (tippelem nő vagy) indításnak ilyen túlsúllyal. Inkább a súlycélodat add meg (tippelem a Kaloriabazis-t használod), az majd megmondja mennyit egyél adott napon. Ugyanis amíg túlsúlyos vagy, addig nem szabad hirtelen 1700-re lemenned.

Konkrétan nettó 1% hibán belül megmondta az app, hogy mikor hány kg leszek ilyen módon. Persze mindent pontosan és őszintén fel kell írni.

Plusz bazinagy akaraterő kell.

Drukkolok.

2022. jan. 4. 20:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is a sétát mondanám, egy idő után tök jó tempót tudsz majd menni. Ha tudsz, akkor az úszás is tök jó. Nekem jelenleg "csak" 20kg van már, de egy tempós setába, főleg beöltözve, hát beleizzadok.
2022. jan. 4. 22:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha sokat sétálsz, sokat számít! Én egyébként bringázni szeretek, + rengeteg otthon végezhető gyakorlat van a youtubon! Én rendszeresen itthon tornázom és tök jó! Közben megy egy film a gépről, simán eltelik az idő!
2022. jan. 5. 03:53
 10/13 A kérdező kommentje:

Igen, a kalóriabázist használom. :) Egyébként nekem eredetileg ilyen 1200-1300 kalóriát írt ki, de arról még én is azt gondoltam, hogy az baromi kevés... akkor lehet valamit rosszul állítottam be? A magasság, súlyt és nemet őszintén adtam meg, akkor nem értem mit csináltam rosszul. Nekem az 1700 nem tűnik kevésnek, általában el se érem nap végére és abszolút nem éhezem.

Őszintén "sokat" sosem ettem, tehát így adagokra, ellenben amit bevittem a szervezetembe az mind ilyen tress kaja, vagy édesség volt. Most sem azt érzem, hogy éhes lennék, hanem hogy ölni tudnék egy tábla csokiért. Próbálom tudatosan átformálni a gondolkodásom erről, de elmondhatatlanul nehéz, mert 10 éve ezeket az ételeket ettem, mondjuk látszik is... :(

2022. jan. 5. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!