Tényleg létezik olyan, hogy valaki genetikailag kövér? Az hogyan tud lefogyni?
Ezt a kérdést az ihletette, hogy van egy lány. Akinek eléggé szép az arca (20 éves). De a teste szó szerint kiábrándító. Azt még elfogadom, hogy valakin van egy kis felesleg, de ő, már súrolja az extrém kövér kategóriát. Azt mondta mindig ilyen volt, sőt, még kövérebb.
Megsajnáltam, mert szép lány, meg rendes is, azért írom ki ezt a kérdést.
Hallottam olyanról, hogy valaki genetikailag kövér, vagyis hízásra hajlamos. Tehát ez azt jelenti, hogy egy kb. 170 cm-es, 150 kilós nő nem tudna lefogyni mondjuk első körben 80 kg-ra?
Meg vannak olyan cikkek, hogy valaki nagyon kövér volt, de lefogyott. Lásd itt:
Tehát akkor, aki hízásra hajlamos, akkor mit tud tenni, meddig tud fogyni?
A hízásra való hajlamot lehet örökölni igen. Hiába tagadják sokan. Úgy ahogy az is lehet örökletes hogy vannak akiknek semmi odafigyelès nem kell hogy mit esznek, esznek reggelit, ebédet, vacsorát, élik az életüket és nem híznak egy grammot sem.
Aki örökli a hízásra való hajlamot, nos az ilyen emberekre sokkal könnyebben jönnek fel a kilók. Eleve ez a hajlam nagyon nehézzé teszi a helyzetet.
Én is örököltem édesanyámtól. Szigorú diéta ès sok sport nélkül havi 5-6 kg is simán feljön rám és ehhez még 2 pofára sem kell zabálni. Nekem anyagcserebetegségem is van, ez is nagyon megnehezíti a dolgomat.
Ha nem koncentrálok arra hogy konkrétan mit eszem, akkor garantált a hízás, és fogyni csak lassan tudok speciális étrenddel. Vékony pedig soha az életben nem leszek akin egy deka felesleg sincs. Bár ez nem is volt célom soha.
Egyébként 170 kilóról fogytam 67-re, közel 3 év alatt, (175cmhez) itt meg is állt a történet, nem is tartom valószínűnek, hogy tovább fogynék, semmi jele ennek jó ideje.
Szóval igen, le lehet fogyni így is, csak megvan az ára...rengeteg munka van benne, rengeteg lemondás, odafigyelés, edzés, rengetegszer kell nemet mondani ha megkínálnak valamivel, időnként nagyon belefáradok , ez az igazság, nem egy boldog vattacukorfelhő az egèsz amellett hogy valóban nagyon sok pozitívuma van a fogyásnak, de muszáj csinálni, pont az egészségügyi oldala miatt. tartom magamat, most karácsonykor sem ettem sütit, mert elszabadulna a pokol ès fél év lenne leadni amit most felszednék. És egész életemben ez vár rám, èn nem èlhetek, nem ehetek úgy mint mások, mert azonnal hízom. Ez van.
De hogy ne lehetne egy egèszsègesebb testsúlyt elérni, Csak mert valaki hajlamos a hízásra azt erősen kétlem. Pl én már 100 kilósan is ég és földnek éreztem a súlyomat, miután az első 70 kg lement. És ekkor még mindig elhízottnak számítottam. A maradèk 33kg mínusz már csak hab volt a tortán.
Egyébként én régebben is sokszor próbálkoztam fogyással, de egyszerűen sokáig nem találtam meg azt az étrendet amit be is tudok tartani hosszútávon és nem kell éhezni- koplalni hozzá. Jojózott a súlyom ide- oda, és persze felfelé mindig több jött. Mert azt azért nem tartom egészségesnek, hogy a fogyásért éhezni kellene. De sokáig nem ismertem más utat.
Viszont amint meglett a jó diéta, sikerrel lefogytam egy viszonylag normális súlyra. És úgy gondolom, bár hosszú, rögös utat jártam be, sok kudarccal, csalódással, sikertelensèggel, egyéb nehézségekkel, mégis az a lényeg amit végül elértem.
Pont ugyajilyen lány voltam. Akaraterom se volt, tudasom se de kifogás rengeteg. Mijdig a genetikára fogtam. Aztán bekattant hogy elegem van es leadtam 30 kilot.
Olyan van akinek betegsege van ami miatt nehezebb fogyni. De picit tobb odafigyelessel azok is tudnak. Tehat olyan aki egyaltalan nem tud olyan nincs. Egy hgyet ismerek aki orvosi muhiba aldozata es 50 kilo vizet tart vissza a szervezete es ezert kovernek nez ki. De ez tok mas kategoria
És mitől lesz lassabb az anyagcsere?? Nem mozog, így bélmozgása sincs; meg a kor előrehaladtával.
Egyszer találkoztam 40 év alatt olyannal akiről be is bizonyították hogy betegség miatt kövér. Valami daganat nyomta az agyát éppen ott ahol nem tudta megállni az evést vagy mi. Úgyhogy ilyen nincs!
Én is ismertem csajt aki 170cm-hez volt 110-120 kiló. Mindig mondta hogy ő áááá alig eszik, és talán még msn volt, véletlenül videóhívtam késő este és nyomta befele a tábla csokit! Este, vágod?? Amikor én már alig, akkor is csak pl mogyorót(fehérje+zsír)....
Ja, ő a szüleire fogta hogy kiskorában etették. Aszt' a csaj már 35 volt.
Kifogás mindig van. Csak az.
Van genetikailag kövér ember, meg genetikailag sovány is.
Azt jó lenne tudni, hogy a lány szenved-e valami betegségben, ami gátolja vagy lassítja a fogyást, vagy csak egyszerűen betudja a "genetikának"...
Kis mozgással, de főleg étrend változtatással sok minden megoldható.
Ha egy lány kövér akkor az oka a genetika, és nem szabad ezt szóvá tenni. Így kell elfogadni. Különben is a személyiség a fontos, nem a kinézet.
A gender viszont választott dolog, nincs köze ahhoz, hogy milyen kromoszómával születtünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!