Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akinek pajzsmirigy alulműködés...

Akinek pajzsmirigy alulműködése van biztos hogy hízik? Hogy vigyázzak így az alakomra?

Figyelt kérdés
2021. dec. 20. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy hízik. Én pajzsmirigy aluműködés mellett fogytam le 110 kg-ról 85-re (férfi, ekkor 27/F, 184 cm). A vége fele jöttem rá, hogy valami nem stimmel, mert 90 kg-on megálltam, és csak napi 1200 kcal-al tudtam elindulni lejjebb. Szóval megoldható pajzsmirigy alulműködés mellett is a súlytartás vagy a fogyás is, csak jóval kevesebb kalóriát kell bevinni. Ebből csak akkor lehet probléma, ha a nyomelemek, vitaminok mennyisége is nagyon lecsökken ezzel együtt. Szóval érdemes ilyen jellegű táplálékkiegészítőt szedni. De ha megoldható nálad a kezelés, az még jobb.
2021. dec. 20. 18:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy hízik!

Nekem pl. pont azért nem gyanakodott az orvos alulműködésre, mert inkább fogytam. Persze tudom, hogy ez atipikus...

De ha beállítják jól a gyógyszeredet, akkor normalizálódhat a hormonszinted, és akkor nem kell hízástól félned.

Mennyi a TSH-d? Szedsz már gyógyszert?

2021. dec. 20. 18:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Én 25kg-ot híztam. Először nem gyanakodtam, mert akkor a munkám miatt folyton úton voltam, így eléggé rosszul táplálkoztam, illetve semmit se mozogtam. Amikor már 107 kiló voltam, akkor jöttem rá, hogy ez így nem mehet tovább. Nekiálltam diétázni, szinte nulla eredménnyel. A feleségem javaslatára orvosi segítséget kértem. Ott derült ki a pajzsmirigy alulműködés. Most gyógyszerrel van normál értéken tartva a TSH, egy év alatt minden plusz erőfeszítés nélkül visszaállt a testsúlyom 81-82 kg-ra. (180 cm vagyok).
2021. dec. 20. 19:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Megfelelő kalóriabevitellel és szabályozott, egyenletes szénhidratadagokkal nem. Lassú felszívódású, ch, rostok es no cukor

Igen, nehezebb súlyt tartani és fogyni is, de van barátnőm, aki azzal fogyott 17 kilót. Szélen betartott mindent amit a dietetikus mondott (megjegyzem, nagyobb volt a kalóriakerete mint nekem egészségesen, mert magasabb. Csak ő figyelt a 3 óránkénti étkezésekre meg hogy piramisszerj legyen az 5 etkezesben a szwnhidrattartalom, en meg nem

2021. dec. 20. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

nem kellene 10-ből 7 túlsúlyosnak a pajzsmirigyre fogni a szar étkezést. De tudom, sokkal egyszerűbb másban keresni a hibát.

A pajzsmirigy rossz működése miatt kalória nem keletkezik csak úgy, a semmiből. Ha az ember eléget 3.000 kalóriát és bevisz 2.800-at, matematikai paradoxon, hogy hízzon.

Nem láttam még olyan pajzsmirigyproblémás embert elhízva, aki zöldségeken és sovány húson él.

2021. dec. 21. 21:17
 6/6 anonim ***** válasza:
A termodinamika szabályait a pajzsmirigyed se tudja áthágni, ha annyi kalóriát eszel amennyit a szervezeted elfogyaszt akkor még ha bele gebed a szervezeted se tud hízni.
2021. dec. 26. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!